Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kovács Vanda egyik kedvenc darabját játssza Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterINTERJÚ • 2020. október 24. 16:48
Kovács Vanda egyik kedvenc darabját játssza Gyulán
A színésznőt A lemez két oldala című előadás kapcsán kérdeztük

KOvács Vanda idén nyáron Hubay Miklós Elnémulás című darabjában volt látható a várszínpadon

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A lemez két oldala című előadást láthatja a gyulai közönség október 28-án Kovács Vanda és Kakasy Dóra szereplésével a Gyulai Várszínház Kamaratermében. A fürdővárosi színésznőt, Kovács Vandát kérdeztük arról, hogyan készül a produkcióra, és hogy mennyire viselte meg a koronavírus-járvány miatti karantén időszaka.

– Mennyire lettél depressziós, amikor kitört a járvány?

– Szomorúságról, depresszióról semmiképpen nem beszélhetünk, erre, azt hiszem, nem is vagyok hajlamos. Talán természetes, hogy voltak félelmeim, főleg az elején, hiszen ez teljesen új helyzet volt, de aztán felvettem a fonalat. Sportoltam, nagyon sokat futottam, mindennap kijártam az erdőbe, úgyhogy viszonylag jól telt ez az időszak a nehézségei ellenére is. Ahogy több kollégám, én is produkciókra szerződöm, ez a szabadúszás lényege, ami hatalmas szabadságot ad, de egy ilyen nem várt helyzet nehezített pályát jelentett nekünk a megélhetésünket illetően, hiszen munkák maradtak el. Ennek ellenére nem panaszkodom, mert a környezetemben, a szakmában sokan sokféleképpen igyekeztek a kialakult helyzetre megoldást találni. Hatalmas összefogást tapasztaltam.

– Akkor ezek szerint te nem tartozol azok közé, akik félnek a vírustól...

– Az sajnálatos, ha valaki elkapja, hiszen beteggé válik, és mert néhányan úgy néznek rá, mintha ez szégyen lenne. Azt gondolom, hogy ez nem így van. Ha az embernek erős a fizikuma, ebből a vírusból is meg lehet gyógyulni, ahogy az influenzából is, de akár nehezen, akár könnyen viseljük, senkinek nem kell szégyenkeznie miatta, hiszen nem tehet róla.

– Hogyan készülsz a gyulai előadásra?

– Nagyon szeretem és nagyon élvezem ezt az előadást, így talán egy kicsit kevesebb energiabefektetéssel jár felkészülni rá. Négy éve játszottam először, nemrég pedig nagyjából negyven embernek egyedül is előadtam. Nagyon szerették, ahogyan én is. Szerintem fantasztikus Janikovszky Éva humora, imádom az egész előadást. Hétköznapi helyzeteket dolgoz föl, és elsősorban női megélésekről, anyák, nagymamák, gyermekek helyzetéről szól, amiket mindenki lefordíthat a saját élethelyzeteire. Azt gondolom, hogy nagyon jó szórakozás, kikapcsolódási lehetőség a darab, amit több színésznővel játszottam már, ezúttal Kakasy Dórával visszük Gyulára az előadást október 28-án. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)