Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Alföld Quartet koncertezik Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2020. szeptember 24. 15:30
Az Alföld Quartet koncertezik Gyulán
Térzene Program a várkertben

Az EMMI kultúráért felelős államtitkársága komolyzenei sorozatának célja, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen – parkokban, zenepavilonokban, köztereken – felcsendüljön a klasszikus zene és mellette más zenei stílusok. Az Alföld Quartet szeptember 25-i koncertje 16 órakor kezdődik a gyulai vár tövében, a Rondella mellett. A péntek délutáni programon a részvétel díjtalan.

az Alföld Quartet

 

A pénteken Gyulán bemutatkozó Alföld Quartet fennállásának hét évét az együttes elkötelezett muzsikusainak hitvallása határozta meg: igényesség, profizmus, szakmai alázat, és érzékenység a közönség zenei, lelki nyitottságára – tájékoztatta lapunkat a szervezők nevében Fábián Tamás, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője.

Elmondta, hogy az Alföld Quartet előadását a zenetörténet fontos korszakait felölelő repertoár, a világi és egyházi stílusokban, műfajokban való otthonosságot, sőt az igényes szórakoztató muzsika jellemzi. A vonósnégyes a Dél-alföldi régió egyik meghatározó zenei együttesévé nőtte ki magát. A klasszikus felálláson kívül a kreativitás és a színes programokra való törekvés az elmúlt esztendőkben énekegyüttessel, hangszeres szólistákkal, színművészekkel együtt megvalósított produkciókat is hozott.

Emlékeztetett rá, hogy Gyulán legutóbb az Almásy-kastély előtt adtak koncertet, amelyet – ugyanazon napon – egy flash mob is megelőzött a belvárosban. Az erről készült felvételt közel 70 ezren látták már a kastély Facebook-oldalán.

Az együttes tagjai: Hoffmann Ágnes (hegedű), Szomorné Budai Mariann (hegedű), Jankó Zita (brácsa) és Szomor István (cselló). Az Alföld Quartet szeptember 25-i koncertje 16 órakor kezdődik a gyulai vár tövében, a Rondella mellett. A péntek délutáni programon a részvétel díjtalan.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)