Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Adományból bővült az Erkel-gimnázium könyvtára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2020. szeptember 16. 16:45
Adományból bővült az Erkel-gimnázium könyvtára
A könyvcsomagot az egyik végzős osztály megmaradt osztálypénzéből vásárolták

nemes célt támogatott könyvadományával az erkel-gimnázium végzős osztálya

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Mintegy százezer forint értékű könyvadománnyal gazdagodott a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium könyvtárállománya. A könyvcsomagot Zámori Ida intézményvezető és Farkasné Csató Katalin intézményvezető-helyettes vette át szeptember 16-án.

Zámori Ida elmondta, örömmel vették a felajánlást, hiszen az intézmény számára is kiemelten fontos, hogy a diákok megszeressék a könyveket. A könyvcsomag segítségével pedig könnyebbé válhat az olvasóvá nevelés.

Neset Adrienn ötletgazda kifejtette, egy könyvesboltban tett látogatás során szerzett élmény hatására jött az ötlet, amikor is két fiatal lány a zsebpénzét összetéve sem tudott megvásárolni egy neki tetsző kötetet.

– Ekkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy a vírushelyzet miatt összegyűlt és el nem költött osztálypénzt egy nemes célra fordíthatnánk. Az ötletre áldását adta a 12/D diák- és szülői közössége is. A következő lépésben az osztályfőnökkel és az intézmény könyvtárosával egyeztetve elkezdtük a kötetek összegyűjtését – sorolta.

A könyvcsomag főként kortárs írók és magyar szerzők köteteit tartalmazza, az összeállításnál kikérték a diákok véleményét is. A mintegy százezer forintnyi felajánlásnak köszönhetően, közel negyven darab könyv érkezett az Erkel-gimnázium könyvtárába.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)