Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nincs koronavírusos pedagógus vagy gyermek a gyulai román iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. szeptember 10. 18:00 • Frissítve: 2020. szeptember 10. 18:50
Nincs koronavírusos pedagógus vagy gyermek a gyulai román iskolában
Az intézmény betartja a megyei tiszti főorvos és az Emmi ajánlásait

 

Forrás: Facebook

Nincs koronavírusos, illetve koronavírus-gyanús pedagógus vagy gyermek a gyulai román iskolában és óvodában – nyilatkozta lapunk megkeresésére Kozma György, a fenntartó Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának (MROÖ) elnöke.  

Kérdésünkre megerősítette: a Nicolae Bălcescu gimnázium egyik tanárának a hozzátartozója jelenleg karanténban van, mert kapcsolatba került olyannal, aki megfertőződött. Elmondta: bár a pedagógusnak nem volt betegségre utaló tünete, a megyei tiszti főorvos ajánlásainak megfelelően otthon maradt addig, amíg nem érkezett meg a hozzátartozója első negatív tesztje.

Az elnök arról is beszámolt, a Románvárosi Óvoda egyik dolgozójánál korábban felmerült a gyanúja annak, hogy kapcsolatba került olyannal, aki megbetegedett. Tőle akkor azt kérték, hogy két hétig ne dolgozzon.

Kozma György hangsúlyozta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által korábban összeállított intézkedési terv alapján az MROÖ fenntartásában lévő iskolákban és óvodákban is járványügyi eljárásrendet dolgoztak ki. Más intézményekhez hasonlóan előírás többek között, hogy a szülők nem léphetnek be az iskolaépületbe, és elvárás a rendszeres fertőtlenítés is – ismertette az elnök.

Arról is beszélt, hogy a Romániából átjáró tanulóknál az Emmi előírásainak megfelelően koronavírustesztet készíttettek az iskola megkezdése előtt, ezeket az állam finanszírozta. Elmondta, ez 21 diákot érintett, valamennyiüknél negatív lett a mintavétel eredménye.

Közölte: mivel az említett tanulók jelenleg nem tudnak ingázni, hétvégén is biztosítják számukra a kollégiumi ellátást.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)