Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Békés Megyei Központi Kórházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. szeptember 02. 13:33
Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Békés Megyei Központi Kórházban
A szabályozás szeptember 3-án lép életbe

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Békés Megyei Központi Kórház minden tagintézményében az aktuális járványügyi helyzet miatt szeptember 3-tól – tájékoztatta lapunkat közleményében az intézmény.

Mint írták, továbbra is látogatási lehetőséget biztosítanak a súlyos állapotú beteg által megjelölt személyeknek, a cselekvőképtelen betegek törvényes képviselőjének, a kiskorúak szülőjének vagy törvényes képviselőjének, a beteg által megjelölt, vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személynek, valamint a szülő nők által megjelölt nagykorú személynek, aki a vajúdás és szülés alatt is a nő mellett tartózkodhat.

Hangsúlyozták: az engedélyek csak a fentiekben meghatározott személyeknek adhatók, és azokat csak az osztályvezető vagy a részlegvezető főorvos adhatja ki.

A közleményben leírták, hogy a látogatóknak át kell esniük egy triage-szűrésen, és az intézmény egész területén kötelesek maszkot hordani. Az is előírás, hogy a látogató lehetőség szerint csak az általa meglátogatott beteggel kerüljön két méteren belüli, tizenöt percen túli közvetlen kapcsolatba.

Hozzátették: amennyiben a beteg állapota engedi, akkor az udvaron kerüljön sor a találkozóra, fekvő betegek látogatásakor pedig ügyelni kell a más betegektől és látogatóktól való biztonságos távolság betartására. Egy beteg csak egy látogatót fogadhat, a csomagok feladása pedig továbbra is engedélyezett, azokat a portaszolgálat juttatja el a címzetteknek.

Kiemelték: a látogatási tilalom alatt a fekvő- és járóbeteg-ellátás is zavartalanul fog működni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)