Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fél évszázad nyomában – egy rendhagyó osztályfőnöki óra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2020. szeptember 02. 14:00
Fél évszázad nyomában – egy rendhagyó osztályfőnöki óra
Osztálytalálkozót tartottak a 2-es számú általános iskola 1970-ben végzett diákjai

Szilágyi Ferenc, Kiss Attila, Török Bálint, Csomós József, Boldog János, Nagy Csaba, Gerebenics Antal, Orgován Ágnes, Ficzere Ferenc, Csizmár László, Kliszek Ildikó, Petrás László, Csarnai József, Lőrincz János, Pintér Zoltán

 

Két emberöltő – fél évszázad – telt el a Gyulai 2. sz. Általános Iskola 1970-ben végzős 8. c osztályának tagjai életéből, s közülük majd mindenki nyugdíjasként és jó néhányan nagyszülőként érkeztek augusztus 29-én a mai Dürer-iskolába, hogy újra átéljék legalább lélekben ifjúkorukat egy rendhagyó osztályfőnöki órán.

Néhány osztálytárs Hollandiában, Svédországban, Kanadában vagy éppen Mexikóban él (s így nem is tudott eljönni…); s bár a többség Gyulán lakik, a találkozó megkezdésénél mégis várni kellett néhányukra. A közös fotóról az igazoltan késő Fenyvesi Erika így is lemaradt, de az anekdotázásban már részt vett.

Ötven év eltelte után volt miről mesélni, szinte egymás szavába vágva, hiszen a szeretett osztályfőnök, dr. Szepesvári Elemérné Ildikó néni nem tudott rendet teremteni, mert sajnos már nem lehetett velünk, csakúgy, mint négy idejekorán elment osztálytársunk: Lakatos István, Papp Katalin, Sebestény Zoltán, Szögi Péter; akikről egy perces néma főhajtással emlékeztünk meg. Az ötven éve végzett „nebulók” órákon át elevenítették fel diákkori csínytevéseiket, elmesélték az elmúlt ötven év történéseit – miután beazonosítottak minden jelenlévőt, hiszen akadtak olyanok, akik a ballagás óta nem látták egymást.

A kellemesen eltöltött osztálytalálkozó hátralévő részében még sok mindent és mindenkit emlegettünk – elnézést a csuklásért –, de abban megegyeztünk, hogyha előbb nem, öt év múlva biztosan találkozunk!

Dr. Csarnai József

 

az osztály ballagási képe 1970-ből

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)