Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A hazai klubélet vérkeringésében a Viharsarki Vitézek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • L. B.SPORT • 2020. augusztus 22. 14:00
A hazai klubélet vérkeringésében a Viharsarki Vitézek
Boda Gábor szövetségi elnök tartott edzést a gyulai amerikaifutball-csapatnak

Különleges edzésnapot tartott a Viharsarki Vitézek amerikaifutball-csapata augusztus 18-án. A két hónapja alakult együttesnek Boda Gábor, a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke és a felnőtt válogatott edzője, a sportági szövetség mentorprogramjának keretében vezetett tréninget.

Boda Gábor (a kép jobb oldalán) szövetségi elnök vezetett edzést a viharsarki vitézeknek

Forrás: Viharsarki Vitézek

Ahogy azt a Győri Sharks vezetőedzőjeként is dolgozó szakember elmondta, magánemberként is szívesen érkezik a fürdővárosba, rendszeresen visszajár a településre. Hozzátette, nagyon örül annak, hogy Gyulán is teret kaphat a robbanásszerűen fejlődő sportág.

– Személy szerint nagyon szeretem Gyulát, gyönyörű város. Először a Békéscsaba Raptors meghívására érkeztem a környékre, amely után Gyulára is ellátogattam és szinte azonnal megkedveltem. Sok lelkes srácot láttam, egy szuper közösségbe érkeztem a Viharsarki Vitézek edzésén. Nem csak a játékosok, de a barátok és a családtagok is kint vannak a pálya mellett az edzésen, egy igazi közösség alakult ki rövid idő alatt. Igaz a Vitézekre is az amerikai focis mondás: egy csapat, egy család – fejtette ki.

Boda Gábor szerint, bár a csapat még az út elején jár, egészen komoly edzésmunkát és edzésfelépítést látott a gyulavári focipályán, amely sokat fog segíteni a gárda számára a gyors fejlődésben.

– Amennyiben tovább tudják építeni és bővíteni a csapatot mélységben is a Vitézek, abban az esetben hamarosan megmérettethetik magukat a nemzeti bajnokságban is. A sportági szövetség próbál segíteni az új csapatoknak, támogatunk minden kezdeményezést. Egy igazán elhivatott baráti társaságot ismertem meg itt, akik nagy reményekkel és irigylésre méltó tűzzel építik a klubot. Hiszem, hogy 1-2 éven belül ezzel az elhivatott munkával a megyei csapatként funkcionáló együttes meghatározó csapata lesz a szövetségnek – értékelt Boda Gábor.

A szakember kiemelte, a Viharsarki Vitézek gárdája ráadásul egy befogadó és remek közösség, így mindenkit arra biztat, hogy próbálja ki az amerikai focit, még az elején csatlakozzon a csapathoz és a gerince lehessen az együttesnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)