Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Eseménydús éven van túl a Viharsarki Vitézek csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. január 06. 13:00
Eseménydús éven van túl a Viharsarki Vitézek csapata
A gyulai játékosok 2024-ben magasabb osztályban is bizonyíthatják tudásukat

Eredményes és eseménydús éven van túl a Viharsarki Vitézek amerikaifutball-csapata. A fürdővárosi gárda a felnőtt bajnokság mellett az utánpótlás pontvadászatba is delegált játékosokat.

Mészáros György, az egyesület elnöke elmondta, a csapat tagjai a felnőtt nagypályás bajnokság keretén belül a Jászberény Wolverines csapatát kiegészítve játszottak mérkőzéseket, a fiatalok – Nagy Szabolcs, Schiffert Bulcsú és Szigetvári Kevin – az U19-es bajnokságban is kipróbálhatták magukat a Debrecen Gladiators színeiben, ahol kimagasló eredményeket értek el.

– A felnőtt játékosok közül többen életük első mérkőzésein vannak túl, ahol rengeteg tapasztalatot szereztek. A debreceni fiatalok között csapatunk oszlopos tagja, Szigetvári Kevin lett a tavalyi év támadó MVP-je, azaz legértékesebb játékosa – ismertette.

A tavalyi év legfontosabb eseménye egy hazai rendezésű 7v7 kispályás amerikai futball kupanap volt, amelyre elfogadta a csapat meghívását a Seregélyes Black Colts, illetve a Szeged Guardians csapata is.

– A vitézek nagyarányú győzelmet arattak a seregélyesi csapat ellen, majd komoly küzdelemben maradtak alul a szegedi ellenfelükkel szemben, így az ezüstérmet vehették át – tette hozzá Mészáros György.

A játékosként is pályára lépő egyesületi vezető hozzátette, a gárda hamarosan elkezdi a téli felkészülést. A keret jelenleg 8-10 fővel működik stabilan, de folyamatosan várják azokat, akik szeretnék kipróbálni magukat ebben a sportágban.

– A 2024-es évet nagy tervekkel kezdjük meg, hiszen egy magasabb osztályban, a Divízió 1-ben mérettetjük meg magunkat a Szeged Guardians csapatát erősítve. A tervek között szerepel még idén, a III. 7v7 Kispályás Amerikai Football Kupanap megrendezése is, amelyen ismételten hazai közönség előtt, hazai mezben szerepelhetnek a játékosok – zárta Mészáros György.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)