Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közös érték az egészség

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2020. augusztus 15. 16:00
Közös érték az egészség
Mintaprogram Békés megyében

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

A Békés Megyei Kormányhivatal országosan egyedülálló mintaprogramot hozott létre Közös érték az egészség elnevezéssel, melynek célkitűzése, hogy feltérképezze a lakosság egészségügyi állapotát. A cél elérése érdekében változatos módszerekkel és színtereken hívták fel a figyelmet a tudatos életmódra és a tudatos egészségmegőrzésre.

A kormányhivatal kiemelt figyelmet fordított a megelőzésre, így az egészséges életmódra, a lakossági szűrővizsgálatok népszerűsítésére és a fiatalok testi-lelki egészségének fejlesztésére.

A népegészségügyi főosztály munkatársai által készített mammográfiai lista alapján a megyében működő három emlőszűrő központ invitálja a hölgyeket vizsgálatra. A megyei kórházakkal együttműködve, Szűrések délutánja elnevezéssel több alkalommal további vizsgálatokra várták a lakosságot.

A Közös érték az egészség elnevezésű program keretében a kormányhivatal egészségfejlesztési szakemberei a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Területi Szervezetével együttműködve 2019-ben is több településen szerveztek véradást. A program keretében a megye valamennyi általános iskolájába eljuttatja az ultrahangos pajzsmirigy-szűrőprogramot

Az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rendszer működtetése a megyében kiváló.

A megelőzés érdekében a kormányhivatal munkatársai a nevelési-oktatási intézmények mellett települési, munkahelyi rendezvényeken is foglalkozásokat tartottak. Eközben interaktív előadások, vetélkedők, egyéni beszélgetések, tanácsadások keretében tájékoztatták a lakosságot az egészséget befolyásoló tényezőkről.

 

Békés Megyei Kormányhivatal

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)