Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ablak beépítése | Szomszéd Józsi bácsi megcsinálja!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • HÍREK • 2020. június 11. 18:00
Ablak beépítése | Szomszéd Józsi bácsi megcsinálja!
A kőművesem megmondta, hogy az ablak nem jó minőségű!
Ablakok és bejárati ajtók beépítését bárki elvégezheti. Az ablak garanciája nem függ össze a beépítő személyével. Tehát aki azt mondja, hogy az ablakra csak akkor van garancia, ha azt a kereskedő építi be, az nem valós dolgot állít. Szakember építse be a műanyag ablakot! Lehet az kőműves, festő vagy a szomszéd Józsi bácsi, lényeg, hogy értsen a feladathoz. Akkor nem fordul elő az, ami nagyon sok esetben bizony megtörténik!

 

 

„Jöjjenek ki, és állítsák be ezt a sz... nem jó minőségű ablakot!

 
Jött a telefon, hogy nem megfelelő az ablak, két napja építették be, és már szorulnak az ablakszárnyak. Be kellene állítani azokat. Érdeklődtem nagy tisztelettel, hogy ki építette be a nyílászárókat, mert tőlünk nem kért beépítést a megrendelő, csupán a terméket. A válasz ennyi volt: a kőművesem.
Tájékoztattam, hogy bizony akkor a kőművesnek kellene szólni, hogy állítsa is be a nyílászárókat. Elmondása szerint, nincs megfelelő szerszáma hozzá, és idézem: „A több mint 200 000 Ft értékű ablakaim beállítását nem bíznám rá!”
Azt a leborult szivarvégét! A beépítést rábízta, de egy beállítást már nem? Hogy is van ez? Beépítéskor a beállítás pedig alapfeladat.


Az ablak vacak, vagy a beépítés nem megfelelő?

Számtalan esetben a beépítő hozzá nem értése jelenti a gondot. Sokan és sok mindent elvállalnak, de lássuk be egyszer az életben, ha nem megy valami, nem nagyon kellene erőltetni!
Kollégám „szirénázva” a helyszínre ment (oda és vissza 80 km), és megállapította a következőket:
● A vízszintes és a függőleges sík hiányossága
● A csavarok mennyiségének hiánya
● A csavarok rögzítési pontjainak figyelmen kívül hagyása
● Habozási hiányosságok
● Ékelési pontok figyelmen kívül hagyása
● Üvegelmozdulás lehetőségének figyelmen kívül hagyása
● Ékelési pontok kivétele.
Kis méretű ablakoknál még elmennek a hibák, de nagyobb felületű – és ezáltal nagyobb súlyú – ablakoknál rögtön előjön a szakszerűtlen építésből eredő hiba.


A megrendelő sok esetben az építőipari vállalkozójának hisz!

Aki mindennap ablakbeépítéssel foglalkozik, az biztosan sokkal több rutinra és tudásra tesz szert, mint akinek más a szakterülete, de elvállalja a munkát, ha már ott van! A megrendelőink esetében többször találkoztunk azzal, hogy az ablak gyenge és silány minőségű, mert az ő szakija ezt mondta! Kimegyünk, és megvizsgáljuk a hibát, és kiderül nagyon sok esetben, hogy a beépítést nem megfelelő szakértelemmel végezték el.
Ekkor kibontjuk az ablakot és beépítjük azt újra megfelelően. Sok esetben ez a falazat ismételt roncsolásával és javításával jöhet létre. Ez ismét kiadás a megrendelő részére. Nevezzük tanulópénznek? Annak ez sok lenne – szerintem!
Járjon el körültekintően, mert biztosan nem szeretne kétszer pénzt kiadni ugyanarra a munkára!

Tisztelet azoknak az építőipari vállalkozóknak, akik minden területre szakembert alkalmaznak, és tisztelet azoknak is, akik felvállalják, ha nem értenek valamihez, mert vannak ilyen szakemberek is!
 
Cseke Zsolt szakmai tanácsadó
Pallasz Enteriőr
Gyula, Október 6.tér a piacnál
06 30 998 16 32
 
 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)