Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Minden osztály visszakerül Gyulára a békéscsabai tagkórházból

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. június 11. 15:10 • Frissítve: 2020. június 11. 18:10
Minden osztály visszakerül Gyulára a békéscsabai tagkórházból
Becsei László: a költöztetés fokozatosan és ütemezetten zajlik

Jelen állás szerint valamennyi, jelenleg még Békéscsabán működő osztály visszakerül a gyulai tagkórházba – hangsúlyozta megkeresésünkre Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa.

A napokban több aggódó lakos is azzal kereste meg lapunkat, hogy információik szerint lesznek olyan osztályok, amelyek végleg a megyeszékhelyen maradnak. Néhányan az aláírásgyűjtést fontolgatták emiatt.

Mint ismert, a Békés Megyei Központi Kórház gyulai Pándy Kálmán tagkórházát és tüdőkórházát járványkórházzá nyilvánították, így áprilisban ideiglenesen több osztályt is áthelyeztek Gyuláról a békéscsabai Réthy Pál tagkórházba. A járványügyi helyzet enyhülésével május 20-án megkezdődött az osztályok visszaköltöztetése.   

Becsei László kérdésünkre elmondta: a még Békéscsabán működő osztályok fokozatosan és ütemezetten kerülnek vissza a közeljövőben Gyulára. Elmondta: a gyermekpszichiátria már a jövő héten visszatér a régi helyére, a traumatológia, a fül-orr-gégészet, a szájsebészet, a szemészeti osztály, az urológia és a bőrgyógyászat visszaköltöztetése pedig előreláthatólag a június 22-i héten kezdődik meg. Hozzátette: még várják a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális intézkedéseket, ez alapján dőlhet el, hogy pontosan mikor kerülnek vissza a még Csabán működő osztályok.

A főigazgató főorvos arról is beszélt, hogy a hematológiának új helyet keresnek, egyelőre még nem tudni, hol fog működni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)