Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai diák sikere a Bod Péter könyvtárhasználati versenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Papp Zsuzsanna • HÍREK • 2020. május 15. 11:00
Gyulai diák sikere a Bod Péter könyvtárhasználati versenyen
Hírek a Karácsonyi János általános iskolából

molnár eszter

Fotó: Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola

Molnár Eszter, a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 7. osztályos tanulója az idén először vett részt az Eszterházy Károly Egyetem OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum által megrendezett Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyen, ahol a 7-8. osztályosok kategóriájában országos 11. helyezést ért el. A versenyre az iskola könyvtárostanára, Papp Zsuzsanna készítette fel.

A verseny célja a tehetséggondozás, a tanulók információs műveltségének – azon belül is legfőképpen könyvtárhasználati tudásuk, szövegértésük, logikus gondolkodásuk és kreativitásuk – fejlesztése. A feladatok minden évben egy kiemelt témához kapcsolódnak, ez a téma az idén a világűr és az ember volt.

A versenyen két kategóriát indítanak 7-8. és 9-10. évfolyamos tanulók részvételével. Az idei tanévben a 7-8. osztályos korcsoportban országosan 611 tanuló versenyzett, közülük 151 tanuló jutott a verseny második fordulójába. Ezen az országos írásbeli fordulón Eszter nagyon szépen teljesített, hiszen 89%-os feladatlapjával egyedüli Békés megyeiként bejutott a döntőbe. 

A szóbeli döntőt hagyományosan egy-egy budapesti iskolában rendezik meg, de az idei tanévben erre nem kerülhetett sor. A verseny szervezői a körülményekhez alkalmazkodva online döntőt szerveztek, ahol a versenyzőknek a háromfős zsűri előtt videóhíváson keresztül, képernyő megosztással, szóban indokolva kellett megoldaniuk egy összetett feladatot. Eszter a sajátos körülmények között is szépen helyt állt, és jövőre is szívesen részt vesz a versenyen.

Az idei díjátadó ünnepségre az ősz folyamán Budapesten kerül majd sor.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)