Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Online edzésekkel készülnek a Gyulai SE versenyzői

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. május 13. 13:00
Online edzésekkel készülnek a Gyulai SE versenyzői
Az ökölvívók korosztályos magyar bajnokságot rendeznének

A kormány legújabb rendelete megengedi az amatőrsport-, a szabadidősport- és a tömegsportcélú edzésen való részvételt, így a csapatok ismét lehetőséget kaptak a közös felkészülésre. A Gyulai SE szakosztályai egyelőre az online és az egyéni képzésekre helyezik a hangsúlyt.

egy ideig még online pattog a labda a gyulai se csapatainál is

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Varga Erzsébet elnök elmondta, a klub vezetése tiszteletben tartja a jogszabályokat és a korlátozó intézkedéseket. A kormány döntése értelmében újra indulhat a sportélet, ez azonban az egyes szakosztályoknál eltérő módon valósulhat meg. A csapatoknál az edzések csak akkor fognak ismét elindulni, ha a sportszövetségek iránymutatást adnak.

– Számunkra a sportolók egészsége és biztonsága a legfontosabb. Ahol lehetséges volt, az online edzések elindultak, és jelenleg is folynak – fejtette ki az elnök.

Mint ismertette, elsőként a tekebajnokság éledhet újra, hiszen a Magyar Bowling és Tekeszövetség döntése értelmében – amennyiben május 15-ig feloldják a jelenleg érvényben lévő korlátozásokat, és minden pálya ki tud nyitni – folytathatók a hátralévő fordulók.

– A vívók esetében a sportági szövetség állásfoglalását várjuk. Eddig semmiféle konkrét iránymutatást nem kaptunk arról, hogy a sportedzések milyen formában tarthatók meg. A szakosztály online edzésekkel készül a folytatásra, ám a vívószövetség még a versenynaptárat sem tette eddig közzé – sorolta Varga Erzsébet.

A Magyar Kézilabda Szövetség a vírus kirobbanását követően a bajnokságot felfüggesztette, majd befejezte. A szakosztály edzői online edzéseket tartanak, amelyeket folyamatosan töltenek fel a szövetség honlapjára. A Gyulai SE vezetése úgy határozott, hogy a csoportos edzések csak akkor indulhatnak el, ha erre a megfelelő iránymutatást kapnak.

– Az őszi bajnoksággal kapcsolatban még nem kaptunk tájékoztatást. Augusztusban szeretnénk ismét nyári tábort szervezni a kézilabdás gyerekeknek, de csak akkor, ha ezt a központi jogszabályok is megengedik – árulta el az egyesület elnöke.

Az ökölvívók jelenleg erőnlétük szinten tartásán dolgoznak, amihez minden segítséget megkapnak. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség jelenleg is azon dolgozik, hogy minél jobban és komplexebben tudja támogatni és segíteni az ökölvívókat, hogy amint véget ér a járvány, onnan folytathassák a munkát, ahol egy hónapja abbahagyták.

– Reméljük, hogy szeptember 23. és 26. között megvalósul az országos serdülőbajnokság, amelynek helyszínéül Gyula is jelentkezett. Ezzel kapcsolatban a szakosztály már felvette a kapcsolatot a szakszövetséggel, visszajelzés azonban még nem érkezett – mondta Varga Erzsébet.

A Magyar Sakkszövetség minden március 18-a utáni versenyt törölt. A sportági szövetség a személyes találkozások minimalizálását kérte a sakkozóktól, ám a versenyeket a személyes találkozók nélkül is meg lehet tartani.

– A sakk olyan játék, amely az online térben is jól játszható. A szövetség arra kérte az egyesületeket, hogy találjanak arra lehetőséget, hogy online rendezhessék meg a versenyeket – ismertette az egyesület vezetője.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)