Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pallasz – Ablaküveggel a naphő ellen!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2020. március 26. 17:00
Pallasz – Ablaküveggel a naphő ellen!
A ClimaGuard Solar üveg használata

Sokan talán nem hallottak arról az üvegezési lehetőségről, amely segíti az életünket nyáron a nagy melegben, és télen a fűtésköltségeinkre is jótékony hatással van. A ClimaGuard Solár üvegezést szeretném most röviden bemutatni. Ezt a lehetőséget Ön se hagyja figyelmen kívül, amikor nyílászárócserére készül!

 

 

A ClimaGuard Solar üvegezés jellegzetessége, hogy téli hőszigetelő hatékonysága mellett nyári nap hővédelmi funkciója is igen hatékony. Folyamatosan próbáljuk lakásunkat vagy házunkat energiatakarékosságra „bírni” különböző hőszigetelési technikákkal. Ennek a törekvésünknek az egyik sarokpontja a megfelelő műanyag ablak és az üvegezés megválasztása. A teljes ház hőveszteségi hatékonyságának a leggyengébb láncszeme mindig az ablak, így ennek a kiválasztása nagy odafigyelést igényel. Nem elégedhet meg azzal, hogy árat vásárol, vásároljon hőszigetelést helyette!

A napsugár az üvegfelületen keresztül behatol a lakásba, és felmelegíti a belső teret. Az ablaküvegre átlagosan 400 watt/m2 napenergia esik a nagy melegben. A hagyományos üvegek a napsugárzás (naphő) 77%-át engedik be a lakásba, míg a normál hőszigetelt (low-e lágyfémbevonatos) üveg ennek a napenergiának nagyságrendileg a 63%-át engedi be a lakótérbe. Ez a modern üveg is még olyan magas napenergiát „juttat” be a lakásba, hogy sok esetben kánikulát teremt a belső térben.

A lágyfém bevonatos, kétrétegű thermo ablaküvegek a belső fűtési hőt hivatottak lakásunkban tartani. A napsugárzás ilyenkor egy teljesen más hullámhossztartományban fejti ki fűtő hatását. Mondhatjuk, hogy másik irányból támad, és kisebb akadállyal jut be lakásunkba.

A ClimaGuard Solar üvegnél a síküvegre egy vékony bevonatot hordanak fel, aminek következtében a naphő mintegy 42%-a jut be csupán a lakásunkba. Ezáltal csökken a belső tér felmelegedése. További jótékony hatása ennek az üvegezésnek, hogy a belső üvegfelület is négy fokkal alacsonyabb lesz, mint normál üvegezés esetén.

Amennyiben légkondicionáló készüléket működtetünk, nyáron energiamegtakarítást érhetünk el.

Az üveg Ug értéke 1.0 W/m2k (24 mm – 2 réteg), így télen a hőszigetelő hatása is megmarad a nyári naphővédelem mellett. A ClimaGuard Solar üveg jelmondata lehetne: Két legyet egy csapásra!

 

Cseke Zsolt szakértő

Pallasz Enteriőr

06 30 998 16 32

info@pallasz.hu

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)