Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra eljön a gyulai pofonzuhatag

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. március 10. 10:00
Újra eljön a gyulai pofonzuhatag
Címmérkőzés és revansösszecsapás is színesíti Békés megye legnagyobb küzdősportgáláját

Idén is megrendezik a Küzdelem Napja elnevezésű küzdősportgálát március 14-én Gyulán. Békés megye legnagyobb pofonosztó rendezvényén MMA, K–1 és profi ökölvívó-mérkőzéseken néznek farkasszemet a küzdősport jeles képviselői.

Hocz csaba ezúttal a WFC szervezet profi nemzetközi címéért száll harcba

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ahogy azt Niedermayer Zsolt főszervező elmondta, a tervek szerint a rendezvényen közel harminc összecsapás szórakoztatja majd a közönséget.

Az izgalmasnak ígérkező előmérkőzések után több figyelemre méltó párharcot is figyelemmel kísérhetnek a nézőtéren helyet foglalók. Az egész estés gála több revansmérkőzést is felvonultat, ilyen lesz például a K–1-es szabályrendszerben összecsapó Ádám Sándor és a temesvári Costoi Danut találkozója is. Színvonalas csatának ígérkezik a debreceni Kálucz Martin és a román színeket képviselő Bot Dragan párharca vagy Flack Márk és Ciurar Cristian mérkőzése is.

Az ökölvívás kedvelői sem maradnak csata nélkül, hiszen a Surman Boxing Team csapatának zászlóvivője, ifj. Surman Zoltán a GBF világszervezet interkontinentális címéért száll harcba. Az ifjúsági világbajnoki címet elnyerő fiatal ökölharcos, az impozáns fejlődési ívet bejáró Lázár Györggyel csap majd össze. Ahogy azt Surman Zoltán menedzser elmondta, a mérkőzés különlegességét az adja, hogy a két harcos egy köztes súlyban mérkőzik meg egymással, így téve kiélezetté a derbit.

– Zoli legutolsó mérkőzése nem sikerült jó számunkra, ám az elveszett nemzetközi mérkőzés után ismét harcba szállunk és elindulunk a négy nagy szervezet valamelyikéhez vezető úton. Azt azonban muszáj megjegyeznem, hogy hiába a fiam tehetsége, szponzorok híján már a profi pályafutás befejezése is szóba került. A mostani címmérkőzés kiélezettségét az fogja adni, hogy mindketten más súlycsoportból érkeznek a találkozóra, így Lázár Györgynek is minden esélye meg van az öv begyűjtésére – ismertette az egykori profi világbajnok.

 

ifj. Surman Zoltán (jobbra) már gyulán is bemutatkozott a nagyközönségnek

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gála főmérkőzésén a békéscsabai Hocz Csaba lép a kötelek közé, hogy megmérkőzzön a WFC szervezet profi nemzetközi címéért. A gyulai szurkolók által is ismert sportoló egy szlovákában megvívott mérkőzéssel készült a Mihai Simon ellen megvívandó csatára.

– A legutóbbi mérkőzésem Szlovákiában volt, ahol az első menet végén egy hátsó fojtással győztem a lengyel ellenfelem ellen. Jól sikerült a felkészülésem, kiváló formában érzem magam. Román ellenfelem judo-alapokkal rendelkezik, illetve a földharcban is jártas. Természetesen a földön sem vagyok elveszve, de azt gondolom az állóharcom és a kardióm is jobb nála. Más meg sem fordul a fejemben csak az, hogy nyerek – üzent szurkolóinak Hocz Csaba.

Az pofonosztó rendezvény előmérkőzései 16 órakor kezdődnek, a gála főmérkőzései pedig a nyolc órai megnyitó után indulnak útjukra.

Az érdeklődők elővételben már megvásárolhatják belépőjüket a Béke sugárút 2. szám alatti Domino GSM üzletben és a békéscsabai Legyél Egyedi ékszerboltban.

Szavazás
Miről olvasna még többet a Gyulai Hírlap online oldalon?
A kultúrát szeretem, legyen még több belőle!
 (29%)
Sport jöhet minden mennyiségben!
 (21%)
Leginkább a politika, a helyi közélet érdekel
 (24%)
Rendőrségi hírekből akarok többet
 (7%)
Legyen több interjú a lapban
 (19%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)