Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Élményekkel teli volt az első tavaszköszöntő bringatúra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2020. március 02. 14:30
Élményekkel teli volt az első tavaszköszöntő bringatúra
Gellért Mária egy 1977-es gyártású Csepel kerékpárral teljesítette az útvonalat

Tavaszköszöntő bringatúra néven szerveztek közösségi kerékpártúrát február 29-én a megyében. A tekerés szerelmeseit a Bringára magyar! elnevezésű Facebook-csoport invitálta egy közel negyven kilométeres kerekezésre.

 

Fotó: Bringára magyar! Facebook-csoport 

Erdei-Kovács Zsolt, a csoport adminja és a túra szervezője előzetesen elmondta, a Bringára magyar! csoport elsődleges célja a kerékpározással kapcsolatos élmények, tapasztalatok megosztása és a bicajosok közötti kapcsolatépítés, kapcsolattartás erősítése volt.

A mintegy tíz bicajossal elrajtoló közösségi túra reggel 9 órakor indult a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központtól. A résztvevők Doboz felé, majd Gyula irányába gurultak tovább.

– Az út felénél kettévált a csapat, hiszen a túra kezdetekor két útvonalat is kijelöltünk. Volt egy ésszerűbb és könnyebben teljesíthető útvonal, amely Doboz előtt lefordulva a gát menti kövesúton folytatódott. A bátrabbak egy hosszabb útvonalat is teljesíthettek, amely Dobozon és Szanazugon is áthaladva a gátoldalban, traktornyomban haladva érte el a fürdővárost – ismertette a tekerés szervezője.

Kiemelte, az oldal célja, hogy egy összetartó bringás közösséget hozzon létre. Ha valakinek van ötlete, felvetése vagy csak túrázáshoz keres útitársakat, annak jusson eszébe ez a közösségi oldal.

Erdei-Kovács Zsolt hozzátette, számára a szombati túra első számú hőse Gellért Mária volt, aki egy 1977-es gyártású Csepel kerékpárral teljesítette a közösségi tekerés útvonalát. A nyugalmazott könyvtáros a széllel és a sáros útviszonyokkal is dacolva tekerte végig a karikázást, így mutatva példát a fiatalabb generációnak.

– A Tavaszköszöntő bringatúra után sem állunk meg a közösségi programok szervezésével, a legtávolabbi tervünk egy jótékonysági tekerés tető alá hozása lesz, amely a nagyszalontai gyermekotthon kis lakóinak megsegítését célozza majd meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)