Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tavaszköszöntő bringatúrára várják a tekerés szerelmeseit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. február 20. 14:00
Tavaszköszöntő bringatúrára várják a tekerés szerelmeseit
A Bringára magyar! csoport elsődleges célja a kerékpározással kapcsolatos élmények, tapasztalatok megosztása

 

Fotó: Erdei-Kovács Zsolt

Biciklitúrára készülnek a gyulai sportkedvelők február 29-én. Az egészen friss kezdeményezés a Bringára magyar! elnevezésű Facebook-csoporthoz köthető.

Mint megtudtuk: a túra nyitott, az útvonal egyszerű és a szervezők szerint nem is túl fárasztó, mindössze 36 km. Az már biztosan tudható, hogy a résztvevők között egy hatéves kislány is lesz.

Mint azt Erdei-Kovács Zsolt, a csoport adminja és a túra szervezője elmondta, az irányadó, hogy a biciklis gyalogosként és autósként is kulturáltan, példamutatóan viselkedjen mind a való életben, mind a közösségi felületeken.

A Bringára magyar! csoport elsődleges célja a kerékpározással kapcsolatos élmények, tapasztalatok megosztása és a bicajosok közötti kapcsolatépítés, kapcsolattartás erősítése és ezt szolgálja ez ez esemény is – mondta el kérdésünkre.

– Laza tempóban többszöri megállással legfeljebb négy-öt órát vehet igénybe a táv teljesítése – tette hozzá. 

A program reggel 9 órakor Békéscsabáról indul, a Csabagyöngye Kulturális Központtól, majd irány Doboz, illetve a település előtt, a hídon áthaladva a gátnál jobbra fordul a csapat Ajtós irányába – ismertette a szervező, hozzátéve: végig a gáton haladva megérkeznek a történelmi fürdővárosba, majd a szervizúton és a zöldfolyosón – nagy létszám esetén Fényes felé – visszatekernek Békéscsabára.

 

 

Fotó: Erdei-Kovács Zsolt

– Végig lehet kerékpárúton, kisforgalmú úttesten, gáton közlekedni, azonban a láthatósági mellény viselése ajánlott, mert ugyan rövid szakaszokon, de muszáj lesz az úttesten is gurulni – emelte ki.

A szervező azt is kiemelte, hogy jelenleg olyan alacsony a folyók vízszintje, hogy egy-egy helyen be lehet sétálni a folyó közepén található szigetekre.

Erdei-Kovács Zsolt nemrégiben végigjárta az útvonalat. Mint mondta, mindenhol megfelelőek az útviszonyok, az új út kifejezetten jónak mondható, de a régebbiekkel sincs nagyon nagy gond. Hozzátette: az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kommunikációs munkatársaként dolgozik Gyulán, viszont Békéscsabán él és a lakóhelye, valamint a munkahelye közötti 20 kilométeres különbséget napi szinten biciklivel teszi meg. 

– Az időjárás nem befolyásolja sem az útvonal hosszát, sem pedig a dátumot, kezdési időpontot. A túrázásban alapvetés, hogy mindig a leglassabbhoz szükséges igazodni, ezért aki gyorsasági rekordot szeretne dönteni, annak nem feltétlenül ajánlott ez az esemény. A jó idő elvileg borítékolható, amihez remek társaság is társul és a kényelmes tempó azt is garantálja, hogy itt senki sem fog teljesítménykényszert érezni – zárta ismertetőjét a szervező. 

Amennyiben a teljesítéssel, részvétellel kapcsolatos kérdés, észrevétel, jelzés merül fel, azt a szervezőnek, Erdei-Kovács Zsoltnak lehet jelezni akár a Facebook-csoportban, akár messengeren vagy éppen mailben az erdeikovacszsolt@gmail.com címen.

 

Szavazás
Miről olvasna még többet a Gyulai Hírlap online oldalon?
A kultúrát szeretem, legyen még több belőle!
 (29%)
Sport jöhet minden mennyiségben!
 (21%)
Leginkább a politika, a helyi közélet érdekel
 (24%)
Rendőrségi hírekből akarok többet
 (7%)
Legyen több interjú a lapban
 (19%)
GYULAI HÍRLAP • 2020. február 20. 14:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)