Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A mozgásban akadályozottakkal ismerkedtek a gyerekek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bota Flóra Tímea • MAGAZIN • 2020. február 26. 16:30
A mozgásban akadályozottakkal ismerkedtek a gyerekek
Hírek a Bajcsy-Zsilinszky úti óvodából

 

Fotó: Bajcsy-Zsilinszky úti óvoda

Óvodánk immár második éve vesz részt a magyar parasport napja alkalmából meghirdetett országos rendezvényen, melynek célja a gyermekek érzékenyítése a fogyatékossággal élők irányába. Ezúttal a mozgásban akadályozottakkal való megismerkedés volt a fő célunk.

Óvodánkban sajátos nevelési igényű gyermekek ellátásáról is gondoskodunk, így óvodásaink számára a másság teljesen természetes, hisz számukra ez a mindennapi. Viszont annak ellenére, hogy az épületünk akadálymentesített, nem jár hozzánk mozgásában akadályozott gyermek, így ez a fajta „másság” számukra is újdonság.

A gyerekek a program keretében megismerkedhettek egy fiatalemberrel, aki kerekesszékben éli mindennapjait. Balázs az első pillanattól kezdve felkeltette a gyermekek érdeklődését, mindenre kiterjedő kíváncsiságukat kellőképpen kielégítette válaszaival. Segítette és buzdította őket arra, hogy bátran forduljanak sorstársaihoz, ha úgy látják, segítségre van szükségük. Elmondta, hogy a bevásárlás alkalmával felmerülő nehézségekben miként tudnak a gyermekek segítő kezet nyújtani, és bemutatta a kerekesszékkel való közlekedés nehézségeit.

 

 

Fotó: Bajcsy-Zsilinszky úti óvoda

A projekthetünkön a gyerekek különböző foglalkozásokon vehetnek részt, kipróbálhatják például a szájjal festést, az ülve labdázást, a kéz nélküli evést. Emellett érzékenyítő mesékkel és még nagyon sok érdekes feladattal készültek pedagógusaink annak érdekében, hogy a kicsik átérezhessék mozgáskorlátozott társaink mindennapi nehézségeit.

Az ilyen jellegű tevékenységek hatásaira remélem, hogy a nálunk felnövekvő gyermekek érzékenyebbé, segítőkészebbé válnak a hasonló élethelyzetbe kerülő társaikkal szemben.

Szavazás
Miről olvasna még többet a Gyulai Hírlap online oldalon?
A kultúrát szeretem, legyen még több belőle!
 (29%)
Sport jöhet minden mennyiségben!
 (21%)
Leginkább a politika, a helyi közélet érdekel
 (24%)
Rendőrségi hírekből akarok többet
 (7%)
Legyen több interjú a lapban
 (19%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)