Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mézes reggelivel várták a Bajcsy-Zsilinszky úti óvodásokat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. november 13. 15:00
Mézes reggelivel várták a Bajcsy-Zsilinszky úti óvodásokat
A gyerekek érdekességeket is megtudhattak az egészséges édesítőről

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Mézes reggelivel várták a Bajcsy-Zsilinszky úti óvodásokat november 13-án. A programon többféle mézet is kóstolhattak, és érdekességeket is megtudhattak az egészséges édesítőről.

Bota Flóra Tímea, a tagintézmény vezetője lapunknak elmondta, hogy lelkesen csatlakoztak az országos kezdeményezéshez. 

– Óvodánk arculatának fantázianeve szorgos méhecskék, így számunkra természetes volt, hogy csatlakozunk a Mézes Reggeli elnevezésű országos programhoz. Tagintézményünk célja, hogy a gyermekekkel megismertessük a régi mesterségeket, ehhez is igazodik a rendezvény, hisz a méhészet régóta jelen van az emberek életében.

Hozzátette: Magyarországon 15–30 ezer tonna mézet termelnek, amelyből csupán 7-8 ezer tonnát fogyasztunk el, a többit pedig külföldön értékesítjük. A tagintézmény-vezető szerint fontos, hogy tudatosuljon a családokban a méz fogyasztásának szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Egy kanál méz naponta elegendő mennyiségű vitamint juttat a gyerekek szervezetébe – mondta. Azt is elárulta, hogy több mézes programmal és kihívással készülnek a télen a gyerekek számára, a karácsony közeledtével közösen készítenek mézeskalácsot, és rajzokat a mézfesztiválra.  

Az apróságok az eseményen többféle mézet is megkóstoltak. Kérdésünkre egyöntetűen azt mondták, hogy a méz nagyon finom, főleg teában vagy egy jó nagy szelet vajas kenyér tetején.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)