Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A szülőknek is bemutatták azt a speciális számítógépet, amely a Bajcsy-Zsilinszky úti óvodásokat fejleszti

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. január 30. 09:15
A szülőknek is bemutatták azt a speciális számítógépet, amely a Bajcsy-Zsilinszky úti óvodásokat fejleszti
A rendszer szintfelmérést is tart, és még a szülőket is meglepi egy-egy fényképpel

A gyulai óvodák közül elsőként a Bajcsy-Zsilinszky úti tagintézményben érhető el a DIOO, vagyis a Digitális Óvodai Oktató elnevezésű rendszer. A fejlesztőeszközről szerzett tapasztalatokról január 29-én előadás keretében számoltak be a szülőknek és az óvodapedagógusoknak.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Mint megtudtuk, a rendszer látható része egy 22 colos érintőképernyős számítógép, melyet a gyerekek egyénileg tudnak aktiválni. Magyar fejlesztői szerint a DIOO valójában egy digitális játékuniverzum, amely a játékokon keresztül fejleszti a gyerekek nyolc alapképességét, miközben felméri gyengeségeiket és erősségeiket is. Mindezt úgy teszi, hogy az óvodásokban nem is tudatosul, hogy oktatásban vesznek részt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A bemutatón Néma Erika tagintézmény-vezető elmondta, hogyan fejleszti az eszköz azokat a képességeket, amelyekre a felhasználó nagycsoportosoknak az iskolában szükségük lehet.

– A gyerekek ma már egyre fogékonyabbak a digitális eszközök használatára. Azt gondolom, hogy ezt nem tiltanunk kell, hanem irányt mutatnunk, és a gyermekeket hasznos tartalmakkal megismertetni – hangsúlyozta. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Csüllög Réka óvodás kérdésünkre azt mesélte, nagyon élvezi a gép használatát, főleg azt a játékot, amiben valódi unikornisokat kell kiszabadítani. Saját kulcsát is megmutatta, azt használva tud választani a feladatok közül. 

Az eszközön minden gyermeket feladatsor vár, amely egyúttal szintfelmérésként is szolgál. Szórakozásképp a kicsik a szüleiknek is küldhetnek elektronikus levelet, képet és videót az óvodáknak készült, speciális számítógépen. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)