Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Segítene az önkormányzat a Paradicsomi lakótelep lakóközösségén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. január 09. 14:00
Segítene az önkormányzat a Paradicsomi lakótelep lakóközösségén
A tömbházak felújításának állapotáról lakossági fórumot tartottak hétfőn

Lakossági fórumot tartottak január 6-án a Paradicsomi lakótelep lakóközösségének az épületeket érintő felújításokról – közölte Alt Norbert alpolgármester és Kiss Tamásné képviselő január 9-én. A fórumra a lakótelep elhúzódó felújítása, valamint a nem megfelelő tájékoztatás és kivitelezés miatt volt szükség.

kiss tamásné és alt norbert

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiss Tamásné elmondta, hogy a felújítások elindultak, de a lakók sem az ütemmel, sem a kivitelezés minőségével nincsenek megelégedve. Az épületeket 2019 májusában állványozták fel, de erről sem tájékoztatták időben a tömbökben lakókat.

Mint mondta, mindezeket jelezték a lakásszövetkezet felé, a problémák egy része korrigálásra került, de az ottlakók továbbra sem elégedettek, hiszen a lakásfelújítási alapot, amelyből a beruházás megvalósul, 20 éven keresztül kell fizetniük a lakóknak.

A képviselő kifejtette, hogy az önkormányzathoz és a hozzá beérkezett panaszok miatt lakossági fórumot hívtak össze két nappal ezelőtt, amely során mindenki beszámolhatott a panaszairól, mint a munka nem megfelelő ütemezése vagy éppen a kommunikáció hiánya.

Alt Norbert kiemelte: a lakótelep felújítását az Otthon Lakásszövetkezet végzi, az önkormányzatnak nincs hozzá, az ottlakók viszont hozzájuk fordultak segítségéért, ráadásul többször éltek panasszal, mint egy átlagos felújítás során az megszokott.

– A fórum tapasztalatait összegezve azon gondolkozunk, hogy hogyan tudnánk segítséget nyújtani a lakóközösségnek, hiszen többeket kár ért, a kivitelezés minősége több helyen kritikán aluli – fogalmazott az alpolgármester, valamint hozzátette, hogy az is elfogadhatatlan, hogy ekkora beruházásnál nincs műszaki ellenőr.

Kérdésünkre Kiss Tamásné elmondta, hogy az Otthon Lakásszövetkezet elnöke is részt vett a fórumon, ahol meghallgatta a panaszokat és próbált választ is adni azokra, több-kevesebb sikerrel. Hangsúlyozta: rendkívül fontos, hogy javuljon a kommunikáció a felek között, mert csak így lehet sikeres a beruházás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)