Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erdéllyel kapcsolatos vetélkedősorozaton értek el sikereket a karácsonyis diákok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2019. december 02. 15:00
Erdéllyel kapcsolatos vetélkedősorozaton értek el sikereket a karácsonyis diákok
Hírek a Karácsonyi János általános iskolából

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára, a Teleki-Szováta Alapítvánnyal, valamint a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel közösen 2019-ben nyolcadik alkalommal hirdette meg általános iskolák számára az Erdély kultúrtörténetével és természeti értékeivel kapcsolatos vetélkedősorozatát. A verseny célja, hogy a résztvevők Erdélyhez és a Kárpát-medencéhez fűződő ismereteiket elmélyíthessék, illetve az Erdélyben és az anyaországban élő diákok között rendszeres kapcsolat alakuljon ki.

szegeden versenyeztek a karácsonyis diákok

Fotó: Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola

A kétfordulós vetélkedősorozaton kétfős csapatok indulhattak. Ebben az évben 72 csapat teljesítette az első forduló követelményeit, s ebből a 40 legjobb eredményt elért csapatot hívták meg Szegedre a második, döntő fordulóba.

Iskolánkat, a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolát két 7. B osztályos csapat is képviselhette ezen a megmérettetésen: a Vadmacskák – Molnár Eszter és Óvári Lianna –, valamint a Barlangászok – Elekes Kristóf és Kovács Dominik

A november 28-án megrendezett döntő forduló sok és sokféle feladat teljesítését várta a diákoktól. Erdélyhez kapcsolódóan növény- és állatfajok meghatározása, térképészet és irodalom, építészeti és természeti értékek felismerése, sőt még gasztronómiai ismeretek is szükségesek voltak.

A több órán át tartó verseny kemény próbatétel volt, de mind a két csapatunk jól teljesítette a feladatokat. Végül nagy örömmel hallhattuk az eredményhirdetésen, hogy a Vadmacskák, Eszter és Lianna érte el a legmagasabb pontszámot, s vehette át az I. helyezésért járó oklevelet, értékes tárgyjutalmat, s a természetismereti táborban való részvételre szóló ajándékutalványt.

 

 

Fotó: Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)