Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Harmincöt évesek lettek!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2019. november 30. 09:00
Harmincöt évesek lettek!
Megnyílt a Székely Aladár Fotóklub jubileumi kiállítása a Kohán Képtárban

Régi és régi-új tagok, valamint a csíkszeredai testvérklub művészei is kiállították kedvenc fényképeiket a Székely Aladár Fotóklub jubileumi tárlatán, amely november 29-én nyílt meg a Kohán Képtárban. Az ünnepségen Kónya István alpolgármester a tagságnak azt javasolta, dolgozzanak együtt, hogy alkotóközösségüket felvehessék a települési értéktárba. A MAFOSZ regionális alelnöke, Katona Péter Bánfi Barnabással közölte a jó hírt, miszerint címzetes Szolgálati Kiválóság elismerésben részesítik.

Díszoklevéllel jutalmazták a születésnapját ünneplő fotóklubot

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

– Mottónk kezdettől fogva változatlan: ne csak nézz, láss is! – hangsúlyozta köszöntőjében Bánfi Barnabás klubelnök. Hozzátette: a látottakat másoknak is igyekeztek megmutatni az elmúlt harmincöt évben. Mint mondta, jubileumi kiállításuk anyaga igencsak változatos, hisz ötévente az egykori klubtagokat is meghívják, hogy bemutassák kedvenc alkotásaikat. A régebbi tagok ezúttal egy-egy fotóval, az aktívabbak több munkával is szerepelnek a tárlaton, Összesen hetven képet válogattak ki portfoliójukból. Tíz fotót a Prisma Fotóklub hozott el az eseményre Csíkszeredából.

A kezdetekről és kapcsolati hálójukról Bánfi Barnabás kifejtette: megalakulásukkor hoztak egy kiváló döntést, és beléptek a magyar amatőr fotósok országos szövetségébe, amelynek azóta tagjai, sőt alapító tagjai. A székelyföldi barátaikkal harmincegy évre tekint vissza együttműködésük, de gyümölcsöző kapcsolatot ápolnak az aradi és a békéscsabai fotóklubokkal is, rendszeresen eljárnak egymás rendezvényeire. Gondolatait az elnök azzal zárta, hogy megköszönte a tagság kitartását, munkáját.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A kiállítást Kónya István, Gyula város alpolgármestere ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Az elöljáró aláhúzta: jó megtapasztalni azt az összetartást, közösségi erőt, amely a klubot jellemzi. Emlékeztetett arra is, hogy keretében több mint százan fordultak meg az elmúlt harmincöt esztendőben. Megjegyezte: az évforduló kapcsán tisztelettel illik gondolni a névadóra, Székely Aladárra is, Gyula város nagy szülöttére, aki mindannyiunk példaképe lehet. A tisztségviselő kiváltképp méltányolta, hogy a gyulai klub 1988 óta működik együtt a csíkszeredaival, így megelőzte a hivatalos testvérvárosi kapcsolat felvételét, amely 1993-ban történt meg.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Kónya István felidézte: 2016-ban a Gyulai Települési Értéktár Bizottság Székely Aladár és Rónai Dénes munkásságát is felvette kiemelt elemei közé. Azt kérte a tagságtól, dolgozzanak közösen azon, hogy a fotóklubot is felvehessék. Úgy fogalmazott: olyan színvonalas, színes közösségi életművet valósítottak meg a harmincöt év alatt, amely méltán megérdemli, hogy ez az értéktár nyilvántartásába kerüljön. Az alpolgármester reményét fejezte ki abban, hogy húsz, harminc, sőt ötven év múlva is találkozni fognak a klub születésnapi kiállításmegnyitóin.

Az ünnepséget Katona Péter, a MAFOSZ regionális alelnöke is megtisztelte jelenlétével. A szövetség nevében annak a díszoklevélnek a szövegét olvasta fel, amelyet az alkotóközösségnek adományoztak. Ebben további sikereket kívántak a tagságnak, és megköszönték, hogy gazdagították a város, a régió és az ország nemzeti értékeit.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Katona Péter egy fontos bejelentést is tett. Közölte: az országos szövetség elnökségi döntése alapján Bánfi Barnabás megkapja a címzetes Szolgálati Kiválóság elismerést. Ezt a tavaszi közgyűlésen veheti majd át.

Az ünnepségen az Illúzó Zéró együttes muzsikált, hisz több zenésze is tagja a klubnak, köztük fotóriporterünk, Rusznyák Csaba.

A tárlat január 26-ig tekinthető meg a Kohán Képtárban. A megnyitó előtt a fotóklub tagjai rövid megemlékezést tartottak Székely Aladár gyulai szobránál, ahol koszorút helyeztek el.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)