Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ezüstérmes helyen telelnek az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. november 30. 10:00
Ezüstérmes helyen telelnek az U16-os Amazonok
Molnár Ágnes tanítványai lőtték a legtöbb gólt a bajnokság őszi szezonjában

Lejátszotta utolsó őszi bajnoki mérkőzését az U16-os labdarúgó-bajnokság délkeleti csoportjában szereplő Gyulai Amazonok csapata november 24-én. Az egygólos győzelemmel végződött találkozón megerősítette pozícióját a hazai gárda, így a tabella ezüstérmes helyén töltheti téli pihenőjét.

A dobogó második fokáról várhatja a tavaszi szezont az U16-os csapat

Forrás: Gyulai Amazonok

Ahogy az a Gyulai Amazonok beszámolójából kiderül, az egyesület U16-os korosztályú labdarúgócsapata idén az országos félpályás bajnokságban szerepel, ahol a délkeleti-csoportban kapott helyet. A fürdővárosi csapat magja az U17-es futsal csapatban játszik hétről hétre, így technikás és agilis foci jellemzi a Molnár Ágnes által irányított együttest.

– Az együttes jelenleg a második helyről várja a tavaszi folytatást, amely szép eredmény az őszi szezon végeztével. Előzetesen a dobogóra várom a lányokat, amelyhez minden esélyük meg van, ha továbbra is ilyen elánnal fogják termelni a gólokat – ismertette Molnár Ágnes.

Az őszi szezonban a gyulai csapat nevéhez fűződik a legtöbb szerzett gól, több mint 10 találattal többször zörgették meg az ellenfelek hálóját, mint a listavezető Szegedi Akadémia. A Gyulai Amazonok korosztályos csapata nyolc alkalommal hagyta el győztesként a pályát, egy alkalommal értek el döntetlent – épp a szegedi csapat ellen – és kétszer szenvedtek vereséget.

A fürdővárosi gárda legtöbb gólját Lovas Laura szerezte, aki 13 góljával a góllövő lista harmadik helyén áll. Nem sokkal mögötte a 11 gólos Komlósi Anna következik, de Nagy Katalin 8, Bukor Zoé és Hack Fanni 7-7 valamint Pribék Andrea 6 találatot jegyez, így elmondható, hogy nagyon megoszlik a góllövés ebben a korosztályban is.

Molnár Ágnes szerint a monori, a szegedi, a szolnoki és ceglédi együttesek a legnagyobb ellenfelei csapatának. Minden kiemelt együttessel nagyon jó mérkőzést vívtak az Amazonok, a többi alakulatot pedig magabiztosan, sok góllal múlták felül. A gyulai edző kiemelte, külön öröm az egyesület számára, hogy minden játékos lehetőséget tud kapni a bajnokságban, a fiatalabb korosztály játékosai pedig megállják a helyüket a nagyobbak között is.

– A bajnokság kezdetekor azt kértem a lányoktól, hogy élvezzék ezt a bajnokságot, hiszen ilyen pályaméreten először szerepel ez a csapat. A tavalyi év U14-es alakulata egyben tudott maradni, hozzájuk érkezett két 2004-es születésű lány, így velük karöltve reális célunk a dobogó valamely fokának megszerzése. Voltak hullámzó mérkőzéseink, de összességében szépen, fegyelmezetten, technikásan, valamint gólerősen játszott a csapat. Kiegyensúlyozott teljesítményt Kósa Noémi nyújtott kapus poszton, mellette Szappanos Katalin, Mezei Virág, Lovas Laura, Komlósi Anna, Hack Fanni játéka említhető meg itt. Gratulálok a csapatnak az őszi második helyhez, azonban koncentrálunk tovább az U17-es futsal bajnokságra és a téli felkészülésre – értékelt a gyulaiak edzője.

Őszi eredmények: Szolnoki MÁV–Gyulai Amazonok 0-14, Gyulai Amazonok–Duna-Aszfalt Tiszakécske 9-1, Szent Mihály Szeged–Gyulai Amazonok 2-2, Szolnok Fanatic–Gyulai Amazonok 2-1, Gyulai Amazonok–Szent Mihály Szeged 1-2, Monor SE–Gyulai Amazonok 1-3, Ceglédi VSE–Gyulai Amazonok 0-1, Gyulai Amazonok–Ceglédi VSE 3-0, Gyulai Amazonok–Szolnoki MÁV 10-0, Duna-Aszfalt Tiszakécske–Gyulai Amazonok 1-10, Gyulai Amazonok–Jászberényi FC 18-0 és Ceglédi VSE–Gyulai Amazonok 0-1.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)