Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csaknem 300 kiló szilvát magvaltak ki Németvároson

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. szeptember 14. 08:28
Csaknem 300 kiló szilvát magvaltak ki Németvároson
A városrészen zuhérral kezdődött a szilvalekvárfőzés

Együtt töltötték a délutánt a szülők és gyerekek szeptember 13-án a Németvárosi Óvodában, ahol a K. Schriffert Kör tagjaival együtt kimagvalták a városrész szombati rendezvényére a szilvát. A németvárosi szilvalekvárfőzést és a szilvalekváros sütemények versenyét idén az Apor téren rendezik meg.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az óvodában Szilágyiné Solymosi Mária intézményvezetőtől megtudtuk: csaknem 300 kiló szilvát magvaltak ki a németvárosi asszonyok és a hozzájuk csatlakozó kicsik és nagyok.

– Ez egy fontos esemény számunkra, amit svábosan zuhérnak hívunk. A célja, hogy megismerkedjünk az újonnan hozzánk érkezett óvodásokkal, a szüleikkel, és hogy ők is találkozzanak a helyi idősekkel – ismertette. 

 

Mittag Mónika, a gyulai német nemzetiségi önkormányzat elnöke és Szilágyiné Solymosi Mária, a Németvárosi Óvoda vezetője

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A programon Mittag Mónika, a gyulai német nemzetiségi önkormányzat elnöke mondott köszöntőt, majd kezdetét vette a munka. A szilva feldolgozása mellett a gyerekek kreatív foglalkozásokon és sportos kihívásokon vehettek részt. A jelenlévőket kenyérlángossal és szilvás süteménnyel várták. 

A helyi svábok szombaton hajnaltól az gyulai Apor téren főzik majd a szilvalekvárt, a helyszínen számos programmal várják a látogatókat.

A részletes programról itt írtunk. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)