Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán tartották meg a sclerosis multiplexes betegek idei találkozóját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. szeptember 07. 14:30
Gyulán tartották meg a sclerosis multiplexes betegek idei találkozóját
A programot egy országos fotókiállítás eredményhirdetése is kiegészítette

gyulán tartották meg az országos sm napot

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Gyulán tartották meg az Országos SM napot szeptember 7-én, amelyre egész napos előadásokkal, szórakoztató eseményekkel készültek a szervezők.
 
A program délelőtt köszöntőkkel indult, elsőként Furcsa Józsefné, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetségének elnöke szólt a megjelentekhez. Rövid köszöntőjében arról beszélt, hogy az esemény már a sokadik hasonló program a közösség történetében, amelyért ez alkalommal a helyi szervezőket és a város önkormányzatát illeti köszönet.
 
A folytatásban Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere mondta el köszöntőjét. Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a város életében rendkívül fontos szerepet játszanak a civil szervezetek. 
 
– Fontos partnereink a civil kezdeményezések, nagyon sokat hozzátesznek munkánkhoz. Velük együtt építjük a várost és hozzájárulnak ahhoz is, hogy Gyula 2019-ben kiérdemelte a Befogadó magyar település címét – utalt a városvezető az esélyegyenlőségért dolgozó önkormányzatokat megillető díjra, amelyen 15 pályázóból választották ki a fürdővárost. 
 
Harmadikként Herczegné Szabó Marianna, a Békés Megyei SM Egyesület elnöke kívánt kellemes szórakozást az egész napos programokhoz.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A folytatásban a rendezvényhez kapcsolódó fotópályázat ünnepélyes díjkiosztóját tartották meg, a pályaművekből kiállítást is rendeztek a Vigadó földszintjén. A jelentkezők feladata az volt, hogy bemutassák, hogyan lehet élni a gyógyíthatatlan betegséggel és utat találni az örömök felé a mindennapokban.
 
B. Papp László programmenedzser elmondta, hogy a pályázat célja az volt, hogy minél több kép érkezzen SM betegektől és SM betegekről a szervezőkhöz. Ennek eredményeképpen 42 pályázó 183 képe versenyzett az országos megmérettetésen.
 
Az idei díjazottak Kovácsné Kacsó Anna, Czeglédi Renáta, Kele Krisztina, Orbán Nikolett, Cselényi Boldizsár, Delik Anna, Pázmánd Gáborné, Boros János, Tóth Nóra, Adelmann István Imre, Bartók Gábor Péter, Tóth Lilla, Nagy Zita, Herczegné Szabó Marianna, Gubacsi Viktória és Tatai Gábor lettek. 
 
A program folytatásában szakmai és ismeretterjesztő előadásokat hallgathattak meg a résztvevők a betegség tüneteinek enyhítéséről, a leszázalékolás aktuális kérdéseiről és a betegség pszichológiájáról. 
 
A közös ebéd után már kulturális programoké a volt a főszerep: meseolvasással, zenés műsorral és a kísérő programokon való részvétellel zárult az Országos SM nap.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)