Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötvenöt éve érettségiztek az Erkel-gimnáziumban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2019. szeptember 01. 08:27
Ötvenöt éve érettségiztek az Erkel-gimnáziumban
Találkoztak az egykori gyulai osztálytársak

Tizenhárom egykori osztálytárs ünnepelte meg augusztus 31-én ötvenötödik érettségi évfordulóját Gyulán. A hetvenes éveikben járó örökifjú diákok az Erkel Ferenc Gimnáziumban végeztek, fiúk, lányok vegyesen, összesen harmincketten. Csoportképüket az egykori alma mater, a mai Karácsonyi János gimnázium épülete előtt készítették el.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Érettségijük 55. évfordulóját ünnepelték meg augusztus 31-én az egykori Erkel Ferenc Gimnázium diákjai. A volt harminckét osztálytárs közül tizenhárman gyűltek össze délidőben a Karácsonyi János gimnázium épülete előtt, amelyben annak idején, amikor végeztek, még az Erkel Ferenc Gimnázium működött.

Biró Éva, Csomós Erzsébet, Daragó Dénes, Deák Erzsébet, Fehér Sándor, Harangozó Teréz, Kuthy László, Marton Gabriella, Pénzes Sándor, Prohászka Ildikó, Sajti Emese, Szák Magdolna és Száraz Ferenc a D csoportba járt, Miskolczi László középiskolai tanár osztályába.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Puczkó Istvánné szül. Csomós Erzsébet főszervezőtől megtudtuk, minden ötödik esztendőben összejönnek, hogy felelevenítsék közös emlékeiket, személyesen is elbeszélgessenek. Először a diplomaszerzés utáni hatodik évben rendeztek találkozót, azóta csupán az ötvenediket hagyták ki. Tanáraik közül sajnos már nem él senki, s hajdani osztálytársaik közül is elveszítettek már kilencet. Róluk is megemlékeztek ezen a napon a Szentháromság-kápolnában.

A főszervező, aki személyre szóló meghívót küldött ki az összes érintettnek, lapunknak elmondta, az évek során szétszóródtak a nagyvilágban: van, akit a munka szólított el Gyuláról, van, akit a család, erre az alkalomra viszont mindnyájan megpróbáltak eljönni. Idén a Németországban élő kolléganőjük érkezett a legtávolabbról.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)