Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Utánajártunk, hogyan nyugtathatjuk meg a tűzijátékra érzékeny kedvenceinket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. augusztus 19. 15:00
Utánajártunk, hogyan nyugtathatjuk meg a tűzijátékra érzékeny kedvenceinket
Dr. Ökrös István szerint a megelőzés a legfontosabb
Augusztus 20-án este Gyulán is lesz tűzijáték. Biztosan sokan kilátogatnak majd a várkertbe, de ne feledkezzünk meg ekkor sem házi kedvenceinkről, az állatokat nagyon érzékenyen érintheti egy ilyen esemény. Jobb a bajt megelőzni!
Dr. Ökrös István állatorvostól igyekeztünk megtudni, mit kezdjünk azokkal a házikedvenceinkkel, amelyek különösen érzékenyek a hangokra és félnek a tűzijátéktól.
 
– A kutyák sokkal érzékenyebbek a zajokra, főleg az ilyen speciális hanghatásokra, így azt mondom, hogy talán a megelőzés a legfontosabb. Ehhez kétféle nyugtató tablettánk és zselénk is van, amiket ha beadunk az állatoknak, akkor sokkal nyugodtabban vészelik át a tűzijátékkal járó hanghatást  – mondta el a doktor, aki azt is hozzátette, hogy négy-öt órán át hatnak ezek a gyógyszerek.
 
– A három hónapnál fiatalabb állatoknak nem szoktuk ilyet adni, de afölött már adhatóak ezek a gyógyszerek, sőt, ajánlom is, hiszen a kutyák ilyenkor elszökhetnek. Volt olyan esetünk, amikor félelmében ugrotta át a kerítést a kutya, az ugrástól pedig súlyosan megsérült a hasa. Egy alkalommal a gazdáját harapta meg ijedtében az állat, ez még velem is megtörtént egyszer – mondta el a doktor, hozzátéve, hogy az a legjobb döntés, ha ilyenkor beengedjük a házba az állatokat.
 
Kérdésünkre dr. Ökrös István azt is elmondta hogy hétfőn még nyitva vannak, így aznap még beszerezhetők náluk a gyógyszerek, augusztus 20-án, kedden zárva tart az Állatkórház, de kérésre akár aznap is adnak a nyugtatókból.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)