Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bemutatkozott Szilágyi Terézia, a 2-es számú választókerületben induló fideszes képviselőjelölt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. március 13. 19:12
Bemutatkozott Szilágyi Terézia, a 2-es számú választókerületben induló fideszes képviselőjelölt
Ökrös Istvánt váltaná a körzetben

A fásítási, út- és járdajavítási program folytatása, a Szentháromság utcai temető parkolójának leburkolása, a Rákóczi utcai játszótér rehabilitálása és a Bárdos-tó környékének közösségi térré alakítása is szerepel a programjában Szilágyi Teréziának, a Fidesz–KDNP gyulai 2-es számú választókerületben (Magyarváros, Kisváros, Vásárhelyi Pál utca és Bajza utca, Szentbenedek, Farkashalom, Szlányi, Szabadka, Józsefbenedek) induló önkormányzati képviselőjelöltjének, aki március 13-án az Állatkórházban tartott sajtótájékoztatón mutatkozott be.

Forrás: Facebook

„Gyulai vagyok. Nekem ez a mondat jelentéssel bír, tartalma van, súlya van, és felelőssége” – fogalmazott. Hozzátette: tősgyökeres gyulai, jelenleg is a fürdővárosban, Magyarvároson él, és lokálpatriótának tartja magát.  

Elmondta: felsőfokú tanulmányait Debrecenben végezte, majd visszatért szülővárosába. Előbb a Bay Zoltán általános iskolában, majd az 1-es iskolában tanított, 2007-ben pedig a Gyulai Implom József Általános Iskolában kezdett el dolgozni. 2015 óta pedagógus-szakértői feladatokat is ellát, emellett középvezetői és vezetői feladatokat is végez.

Forrás: Facebook

Mint ismertette, megválasztása esetén szorosan együttműködne a körzetében található Mágocsi úti óvodával és Dürer Albert általános iskolával, segítené a Cinka Panna utcai idősek klubját és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Gyulai Szociális és Fejlesztő Központját, továbbá aktív kapcsolatot tartana fent a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének tanyagondnoki szolgálatával.  

Hangsúlyozta: fontosnak tartja a közterületi fásítási program folytatást és az utak, járdák javítását. Többek között a Csatorna utca és a Vásár utca aszfaltját, a külterületi bejárókat és a Szent Benedeken lévő régi állami gazdaság útjait újítaná fel.

A Szentháromság utcai temető parkolóját leburkolná, a Rákóczi utca végén található játszóteret rehabilitálná, a Bárdos-tó környékét szabadidőparkká alakítaná – sorolta.

Hozzátette: a választókerületben élők javaslatait és a civil szervezetektől, vállalkozóktól érkező ötleteket is várja, a Facebookon és a Messengeren is elérhető.  

Forrás: Facebook

Görgényi Ernő (Fidesz–KDNP) polgármester kiemelte: a körzet jelenlegi önkormányzati képviselője, Ökrös István (Fidesz–KDNP) betöltötte a 80. életévét, ezért úgy döntött, nem vállal újabb öt évre közéleti feladatot. Aláhúzta: a képviselő közéleti szolgálata példamutató.

A városvezető Szilágyi Teréziáról kifejtette: szereti a városát, rendelkezik a feladathoz szükséges intellektuális képességekkel, empátiával, megértéssel fordul az emberek felé, és gyakorló pedagógusként olyan tudással rendelkezik, amely nagy hasznára válna a képviselő-testületnek.

Ökrös István felelevenítette: 1994-ben az Állatkórházban dőlt el, hogy elindul az önkormányzati választásokon. A városrészen élők hét cikluson keresztül szavaztak neki bizalmat.

Mint azt korábban megírtuk, a Fidesz–KDNP a tíz gyulai választókerületből kilencben indít képviselőjelöltet a június 9-i önkormányzati választáson, polgármesterjelöltje pedig Görgényi Ernő lesz.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)