Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Győzelemmel kezdte a bajnokságot a Berényi-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. augusztus 19. 14:00
Győzelemmel kezdte a bajnokságot a Berényi-csapat
Gyulai FC-Termál–Szarvasi FC 1-0 (0-0)

A Megyei I.-es labdarúgó-bajnokság 1. fordulójában a Gyulai FC-Termál csapata a Szarvasi FC együttesét fogadta augusztus 17-én. Berényi Tibor gárdája a tavalyi kiírás egyik élcsapatával szemben kezdte meg a 2019/2020-as bajnoki szezont.

Styecz (labdával) mindent megtett volt csapata ellen

Fotó: Gyulai Hírlap – Rontó Judit

Kajári,Kukla ZS., Nagy S., Szabó, Radics (Hoffmann), Bagyinszki, Czirok, Bojtos (Megyesi), Pilán, Zsömbörgi és Bozsó (Barthalos). Csere: Rostás, Kurta B., Rácz és Kukla S. Vezetőedző: Berényi Tibor.

Az új kiírás első mérkőzésén a gyulai gárdának a tavalyi bajnokság negyedik helyezettjével nézett farkasszemet. A két gárda az előző évben is alaposan megizzasztotta egymást, hiszen egy szarvasi 2-1-es győzelem mellett egy sima 4-0-s gyulai siker áll a mérlegen. A soros derbi is kiváló mérkőzésnek ígérkezett, hiszen a szarvasi gárda több kiváló igazolást is a magáénak tudhat, a bajnoki címre törő alakulat soraiban az ex-gyulai Krnács és Styecz is helyet kapott.

Ahogy azt Berényi Tibor korábban elmondta, Az eddig elvégzett munka után bizakodva várják a hétvégi bajnoki rajtot, de egy kemény és küzdelmes mérkőzésre számítanak.

Az összecsapást a hazai gárda kezdte jobban, szinte azonnal átvette a játék irányítását. A földön építgetett támadások után rendre odaértek a gyulai játékosok a vendégek tizenhatosa mögé, ám nagyobb riadalmat nem tudtak okozni Krnács kapuja előtt. A szarvasi együttes a Styecz Milánhoz hasonló szélvész gyors indulókra alapozta támadásait, ám azok szinte mindig fennakadtak a lestaktikán.

A váltakozó sikerrel folyó küzdelem a 30. percben vált izgalmassá, amikor a védőjét megelőző Czirok Józsefet rántották le a tizenhatoson belül, a kontrából pedig a Farkas sarkazhatta volna a gyulai kapuba a labdát.

Hat perccel később Bozsó kapott kiváló kiugratást társától a tizenhatoson belül, ám több csel után végül elveszítette a labdát, a kontrából ismét a vendégek kerültek helyzetbe. A 44. percben ismét az agilisan játszó Bozsó került helyzetbe, lövését lábbal védte Krnács. A válasz sem késett sokat, fél perccel később Styecz beadásába okozott pillanatnyi zavart a gyulai védelemben.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rontó Judit

A második félidőt a vendégcsapat kezdte erősebben, ekkor már teljesen nyílt volt az erőviszony a két csapat között. A 60. percben csillant fel először a gyulai gól reménye, amikor egy labdaszerzést követően Czirok egymaga vezetett támadást, ám labdája a kapus mellett az oldalhálóba vágódott.

A 66. percben már a szarvasi drukkerek pattantak fel helyükről, amikor Kriska lőtte egyenesen Kajári kapus kezébe a labdát. A 70. percben már Kajári is tehetetlen volt, ám a közelről érkező lövést Kukla Zsombor vágta ki a gólvonal elől. A lehetőség után a végletekig felpaprikázódott a szarvasi együttes, sorra lőhette szögleteit és nyomás alatt tartotta a hazai gárda kapuját.

Berényi Tibor alakulata egészen a 83. percig várt a fürdővárosi szurkolók megörvendeztetésével, amikor Pilán Richárd szabadrúgása csapódott a szarvasi kapuba. 1-0. A mérkőzés hátralévő részébe is mozgalmasan alakultak az események, ám a találkozó során már nem született több találat.

A Gyulai FC-Termál csapata nagy skalp begyűjtésével rajtolt el a 2019/2020-as bajnoki szezonban, a következő fordulóban pedig a tavalyi bajnok Békéscsaba 1912 Előre II. együttesével folytathatja a sorozatot.

– Küzdelmes és hajtós mérkőzésre számítottunk a jó erőkből álló Szarvasi FC ellen, amely kiváló támadójátékáról ismert. Próbáltuk minél jobban lezárni a területeket, amit jól megoldott a csapat. Nagy kedvvel játszottak a fiúk, ami igazán pozitív volt számomra, hogy többet kommunikáltunk és folyamatosan kisegítettük egymást. A támadásaink befejezésén azonban van még mindig van mit csiszolni. Helyén kezeljük a dolgokat és dolgozunk kell tovább! Hajrá Gyula – értékelt Berényi Tibor.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)