Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Boldogasszony csipkéje lett idén Magyarország tortája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • MAGAZIN • 2019. augusztus 01. 11:00
A Boldogasszony csipkéje lett idén Magyarország tortája
A cukormentes édességek versenyén a Kicsi gesztenye lett a befutó

A Boldogasszony csipkéje lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Kicsi gesztenyét választották – olvasható az MTI-n.

A Boldogasszony csipkéje lett idén Magyarország tortája

Forrás: cukraszat.net

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke bejelentette: Magyarország tortája idén a Boldogasszony csipkéje elnevezésű mű lett, amelyet a dunaföldvári Tóth Cukrászdából Tóth Norbert alkotott meg, a hagyományokat és a modernitást ötvözve. 

A tizenhatodik alkalommal megrendezett versenybe nevezett 31 torta közül első körben ötöt választottak ki, majd a döntőben a zsűri jelenlétében élőben kellett újraalkotni ezeket a tortákat. A győztes Boldogasszony csipkéje minden rétegében visszaköszön a málna; az alsó réteg felett egy málnapürével dúsított tésztaréteg található, majd tejszínnel lazított krém, a tetején pedig bazsalikomos, citromos csokoládé és tejszín található.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közreműködésével kihirdették Magyarország cukormentes tortáját is, amely a szegedi A Cappella Cukrászda alkotása, a Kicsi gesztenye lett. Gyuris László és csapata süteménye ízvilágát a gesztenye alapozza meg, amelyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós tesz teljessé. A kreáció tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja. A torta szeletenként csupán 14,9 gramm szénhidrátot és 240 kalóriát tartalmaz, így a cukorbetegek is fogyaszthatják. 

A két győztes tortát augusztus 18-tól a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg a közönség, majd Magyarország több száz cukrászdájába is elkerülhet.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)