Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hangorkán és pofonzuhatag a harcosok éjszakáján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. június 16. 11:51
Hangorkán és pofonzuhatag a harcosok éjszakáján
Óriási csatákat hozott Békés megye legnagyobb küzdősport gálája

Izgalmas mérkőzésekkel és erős párosításokkal várta a küzdősport szerelmeseit a Fight Night gála június 15-én a gyulai várkertben. A harcművészet legnagyobb Békés megyei rendezvényén egy K–1-es címmérkőzést, izgalmas revans összecsapásokat és mázsás pofonokat láthattak a kilátogatók.

Bimbó Lajos a második menetben háromszor is padlóztatta ellenfelét

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Az egész estét betöltő összecsapás-sorozat egy négy mérkőzésből álló profi ökölvívó tornával indult útjára, ahol a Surman Box Team versenyzői csaptak össze egymással a Viadal elnevezésű sorozat újabb állomásán.

A kötélnégyszög harcosai után a feltörekvő ifjak csatázhattak egymással, majd a hivatalos megnyitó után az izgalmas párosításokkal tarkított főmérkőzések következtek. Az este egyetlen címmérkőzésen Costoi Danut és Ádám Sándor lépett szorítóba, ahol a magyar versenyző idő előtt végzett ellenfelével. Ádám Sándor igazi örömünnep közepette csatolhatta derekára a WFC K-1-es bajnoki övét.

Ahogy azt Niedermayer Zsolt főszervező előzetesen elmondta, a harcosok éjszakáját megtisztelő vendégek több visszavágót is végigizgulhatnak majd. A visszavágók csatájának legjobban várt küzdelmét Szögyényi Attila és Vincze Krisztián vívta egymással. A Vincze-Szőgyényi csatának különleges tétje volt, hiszen a felek döntetlenre állnak egymás ellen, így a gyulai vár tövében dőlt el, hogy ki nyerte a trilógia befejező részét. A három menetes összecsapás végén Szögyényi Attila kezét emelték a magasba.

Az amazonok párbajában is extra menetre volt szükség a döntéshez, hiszen Priskin Nikolett és Tukacs Fanni sem tudta eldönteni a találkozót három menet alatt. A plusz egy menetet Tukacs Fanni bírta jobban, így ő örülhetett a gongszó után.

A legnagyobb energiát felszabadító mérkőzésnek a Kerekes József–Bot Dragan találkozó mutatkozott, ahol extra menetet követően a közönség elsöprő erejű hangorkánja mellett hirdették ki a két versenyző döntetlenre végződött csatáját.

A fürdővárosi gálán a sport egyik közkedvelt figurája is megmutathatta tudását, hiszen a fővárosi Kovács "Pikkpakk" Gyula is kesztyűt húzott a gyulai kötélnégyszögben. A budapesti harcos egy pillanatnyi esélyt sem adott ellenfelének, hiszen már az első menetben legázolta ellenfelét.

A gyulai szurkolók egy hazai győzelemnek is örülhettek, hiszen Bimbó Lajos a második menetben háromszor is padlóztatta ellenfelét, így begyűjtve első győzelmét a Viadal elnevezésű torna-sorozatban. A Gyulai Hírlap sportszerkesztője civilbe is ringbe lépett, hiszen a szervezőknek köszönhetően ő adhatta át a főmérkőzésen Póka György festőművész ajándékképeit a versenyzőknek.

Ahogy azt Niedermayer Zsolt főszervező elmondta, az elmúlt évekhez hasonlóan ismét színvonalas mérkőzéseket láthattak a rendezvényre kilátogatók. A folytatásra sem kell sokáig várni, hiszen a harcművészet megyei fellegvára nemsokára ismét a ringbe hívja majd a küzdősport jeles képviselőit.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)