Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Beiskolázási támogatással segítik a gyulavári elsősöket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2019. május 31. 09:30
Beiskolázási támogatással segítik a gyulavári elsősöket
Tízezer forintos vásárlási utalványt kapott minden első osztályos tanuló

A leendő első osztályos tanulók szüleinek tartottak rendkívüli osztályfőnöki órát május 30-án a Dürer Albert Általános Iskola Bay Zoltán Általános Iskola Tagintézményében. Az eseményen bemutatták a leendő osztályfőnököket, valamint átadták a gyulavári részönkormányzat beiskolázási támogatását is.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Ahogy azt Szabó Károly, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, a gyulavári részönkormányzat három éve elhatározta, hogy valamilyen formában támogatni szeretné a városrész általános iskolájába beiratkozó gyermekeket és a családokat.

– Ennek a döntésnek az értelmében minden család egy-egy tízezer forintos vásárlási utalványt vehetett át, így a támogatás összege kétszázezer forintot tett ki. A vásárlási utalványt egy gyulai papír- és írószer boltban tudják beváltani a családok, hogy könnyebben megvásárolhassák a tanulóknak az iskolába szükséges dolgokat.

A gyulavári részönkormányzat nem csak utalvánnyal támogatja a tanulókat, hiszen négy éve hívták életre az Excussum-díjat, amelyet minden évben egy kiemelkedően teljesítő, Bay Zoltán általános iskolába járó végzős diák vehet át. A díjjal együtt nettó ötvenezer forintnyi támogatás is jár.

Amint azt Szabóné Bohus Márta tagintézmény-vezetőtől megtudtuk, minden évben nemcsak a családok, hanem a tantestület is nagy izgalommal várja a beiskolázást, hiszen ekkor dől el, hogy hány csemete fog beülni az iskolapadokba.

– Örömmel mondhatom, hogy a gyulavári részönkormányzat mindig is szívén viselte az intézmény és a beiskolázandó gyermekek sorsát, így ebben az évben egy-egy tízezer forintos vásárlási utalvánnyal segítette a családokat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)