Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 25 éves a német olvasóterem

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. J. • KULTÚRA • 2019. május 31. 10:30
25 éves a német olvasóterem
Az évforduló alkalmából Csősz Róbert lesz a városi könyvtár vendége

A német olvasóterem alapításának 25. évfordulójára emlékezik június 6-án, csütörtökön 18 órától a Mogyoróssy János Városi Könyvtár.

A bibliotéka életében jelentős esemény volt, amikor 1994. június 9-én átadták a Goethe Intézettel közösen kialakított német olvasótermet. Az eltelt 25 évben a Deutscher Lesesaal szerves részévé vált a könyvtár szolgáltatásainak, s bár az intézet lehetőségeinek csorbulásával folyóiratkínálata már nem olyan színes, mint indulásakor, a kortárs német szak- és szépirodalom terén régiónkban továbbra is egyedülálló gyűjtemény.

A 25. évforduló alkalmából kiállítást rendeznek, ahol felidézik a német olvasóterem történetét. Emellett a Simonyi olvasóteremben vendégként köszöntik a Gyulára hazatérő Csősz Róbertet, aki a budapesti Goethe Intézettel partnerségben német szépirodalmi fordítói munkáját mutatja be Kiss Lászlóval közös estjén.

A Gläserner Übersetzer (A látható műfordító) című programon arról is szó esik majd, hogy a könyvtár német olvasójának milyen szerepe volt Csősz Róbert életében.  

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)