Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Meghívó lakossági fórumra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2019. április 02. 11:30
Meghívó lakossági fórumra
Április 9-én várják a helyieket a városháza kistermébe

Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 257/2018. (XII.13.) számú határozatával elindította a Helyi Építési Szabályzat (a továbbiakban: HÉSZ) módosítását a Sarkadi úti külterületi tömb területére.

A Sarkadra vezető út mentén, a két Körös között épült fel az egyik „tanyasi iskola” épülete közel 100 éve. Az épület már az 1960-as évektől funkcióját veszette, majd szolgálati lakásként használták a rendszerváltásig. Negyed százada magántulajdonba került, de mégsem volt gazdája az épületnek. Az új tulajdonos a város külterületén egy igényes felújítást tervezett. A szabályozás kismértékű módosítására van szükség a felújítás és használat érdekében, melyet a képviselő-testület a módosítást elindító határozatával elfogadott.

A terület lehatárolása:

Sarkadi út (0899 hrsz.), lokalizációs töltés (0870/13 hrsz.), dűlőút (0875/3 hrsz.), dűlőút (0895/3 hrsz.). A módosítás alá vont területet - jogszabály szerint – közterületekkel körülhatároltan kell kijelölni.

Fentiek alapján elkészíttettük a HÉSZ módosítás dokumentációját, melynek ismertetésére, a korábban meghirdetett Településfejlesztési Koncepcióval egyidejűleg

lakossági fórum keretében kerül sor, melyet április 9-én, kedden 17 órai kezdettel a városháza kistermében tartunk.

Az érintett lakosság, civil és gazdálkodó szervezetek, érdekképviseleti szervek, egyházak (partnerek) a szabályozási terv módosításával kapcsolatban véleményt, észrevételt, javaslatot tehetnek a helyszínen vagy a lakossági fórumtól számított 8 napon belül (2019. április hó 17. napjáig) nyújthatnak be papír alapon a polgármesternek, a Gyula Város Önkormányzata 5700 Gyula, Petőfi tér 3., vagy elektronikus levélként a beres@gyula.hu e-mail címre.

Fentiekkel kapcsolatban várjuk aktív részvételüket a lakossági fórumon.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)