Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Huszonharmadik alkalommal rendezték meg Gyulán a Hajnal Imre Matematika Tesztversenyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. március 23. 13:00
Huszonharmadik alkalommal rendezték meg Gyulán a Hajnal Imre Matematika Tesztversenyt
A megmérettetésre idén rekordszámú nevezés érkezett

A Bolyai János Matematikai Társulat Békés Megyei Tagozata, a Harruckern János Szakközépiskola, valamint a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium idén már huszonharmadik alkalommal szervezte meg Hajnal Imre Matematika Tesztversenyt. A március 23-i megmérettetésen a középiskolák nappali tagozatára járó diákjai vehettek részt.

rekordszámú nevezés érkezett idén a versenyre

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A feladatok megoldása alatt előadásokat tartottak a kísérőknek, az érdeklődő vendégeknek és a diákoknak. A meghívott előadók között szerepelt Németh József egyetemi tanár, Hajnal Péter egyetemi docens, Kosztolányi József egyetemi docens, Árokszállási Eszter középiskolai mestertanár és Tálas Csaba igazgató, középiskolai mestertanár is.

Marczis György matematikatanár, a szervezők egyike lapunknak elmondta: idén százharmincöten jelentkeztek a megmérettetésre, amellyel a 2019-es verseny az elmúlt évek legnépszerűbbje lett.

– Nagyon örülünk annak, hogy ilyen sok jelentkező van ebben az évben. Mindezeken túl a helyi városvezetésnek is hálásak vagyunk, hiszen rendszeresen támogatnak minket, így ennek köszönhetően a fiatalok könyvutalványokat és egyéb díjakat kapnak teljesítményük elismeréseképpen – emelte ki.

A program reggel megnyitóval és köszöntőkkel indult. Elsőként Czeglédiné Szappanos Anita, az eseménynek otthont adó Harruckern János Szakközépiskola igazgatója üdvözölte a megjelenteket. Kiemelte: már kilencedik éve náluk bonyolítják le a versenyt, amellyel kapcsolatban számukra külön öröm, hogy idén harruckernes indulója is van.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A folytatásban Szakács Attila, a Gál Ferenc Főiskola tanára mondta el üdvözlő gondolatait. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ilyen sokan jelentkeztek a szellemi kihívásra, és felhívta a figyelmet arra, hogy minden lelkes jelentkező mögött egy jó tanár is van, aki kedvet csinál a tantárgyhoz és biztatja a fiatalokat. 

Harmadikként Hajnal Péter, az esemény névadójának fia kívánt eredményes napot a megjelenteknek. 

A szabályok szerint a versenyen minden középiskola tetszőleges számú versenyzőt indíthatott. A diákok három kategóriában versenyeztek, korcsoportok szerint. Kategóriánként különböző feladatlapon 90 perc alatt kellett 25 feladatot megoldaniuk.
 
Kilenc óra után kezdődött el a feladatlapok megoldása, amivel párhuzamosan a felkészítő tanárok számára szakmai programok indultak, matematikai előadásokkal. Ebéd után a helyes megoldások ismertetésével és eredményhirdetéssel zárul a nap.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)