Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hajnal Imre Matematika Módszertani Napot tartottak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. április 15. 14:50
Hajnal Imre Matematika Módszertani Napot tartottak Gyulán
Idén több százan jelentkeztek az eseményhez kapcsolódó versenyekre

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Módszertani nap keretében hirdették ki a XXVI. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny és XIV. Békés Megyei Középiskolai Matematikaverseny eredményeit április 15-én a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern-középiskolájában.  

Az eseményt az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központja, a Bolyai János Matematikai Társulat Békés Megyei Tagozata, a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium, a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium, az MTA SZAB Békés Megyei Testületének Matematika Tudományos Műhelye támogatta szakmailag. 

Marczis György ötletgazda, mesterpedagógus lapunknak elmondta: a szervezők versenyzési lehetőséget szerettek volna biztosítani a tehetséges középiskolásoknak.

A megmérettetésen a Békés megyei középiskolák nappali tagozatára járó, valamint versenyen kívül a meghívott határon túli középiskolák diákjai vehettek részt. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Idén Zentáról, Rimaszombatból, Tornaljáról, Szatmárnémetiből is jöttek hozzánk a határon túlról. Emellett érkezett pedagógus vendégünk az Egyesült Államokból is – emelte ki Marczis György

Kifejtette: a verseny szakmai felügyeletét a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bolyai Intézetének tanárai látták el. A zsűri elnöke a korábbi évekhez hasonlóan Németh József, az SZTE címzetes egyetemi tanára volt. 

A szakmai napon a házigazdák nevében Czeglédiné Szappanos Anita igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Molnár István egyetemi docens és Marczis György szólt a megjelentekhez. 

A szervező köszöntőjében felidézte: a koronavírus-járvány miatt évekig nem tarthatták meg a versenyt. Kiemelte: idén a szokásos 150-200 versenyző helyett 400-nál is többen jelentkeztek a megmérettetésre. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)