Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Cross-fitnesz parkot létesítenek az észak-törökzugi Wesselényi parkban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. március 14. 13:10
Cross-fitnesz parkot létesítenek az észak-törökzugi Wesselényi parkban
A beruházás költsége 5,5 millió forint

Cross-fitnesz parkot építenek az észak-törökzugi Wesselényi-tó mellett – erről tartott sajtótájékoztatót Alt Norbert alpolgármester és Kónya István alpolgármester, a körzet képviselője március 14-én a helyszínen.

alt norbert és kónya istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Alt Norbert elmondta: egy képviselő-testületi ülésen adtak hírt arról, hogy Gyula városának önkormányzata pályázati forrást nyert közösségi terek kialakítására. A pályázat lényege, hogy a fürdővárosban közösségi tereket újítsanak fel vagy hozzanak létre, a tervek szerint összesen kilencet.

Az alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat létrehozott egy konzorciumot, az rendelkezik egy bíráló testülettel, amely a megvalósítandó pályázatokat hivatott elbírálni. A folyamatnak jelenleg az első szakasza zajlik, a testület egyelőre két pályázatot talált támogatásra érdemesnek: az egyik a cross-fitnesz park létesítése, a másik az Esze Tamás utcában található civil székház felújítása.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kónya István kiemelte: gyakorlatilag automatikusan jött az ötlet, hogy az észak-törökzugi Wesselényi park legyen az egyik fejlesztendő tér, az pedig egyértelmű, hogy az emberek egyre inkább igénylik, hogy szabadtéren sportolhassanak, így adta magát, hogy cross-fitnesz parkot építsenek a körzetben.

A körzet képviselője hangsúlyozta: köszöni mindenkinek a támogatást, ugyanis ez a nyertes pályázat egy társadalmi összefogás eredménye, hiszen nem valósulhatott meg az Egészséges Városért Közalapítvány nélkül, amely 2 millió forinttal járul hozzá a parkhoz. A pályázati forrás 3 millió forint, Kónya István pedig 500 ezer forinttal járul a beruházáshoz a körzeti karbantartási keretéből, így az összköltség 5,5 millió forint.

A park alapterület 90 négyzetméter lesz, gumitégla burkolattal és szegélyekkel fogják ellátni, az eszközök saját testsúlyos edzéshez alkalmas gépek lesznek, amelyekkel összesen tizenkét gyakorlatot fognak tudni megcsinálni a mozogni vágyók. A kivitelező azt ígérte, hogy júliusra ígérte, hogy elkészülnek a munkálatokkal.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)