Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A 6 éves Dicsa Noémi egyetlen nagy álma, hogy járhasson

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2019. március 04. 09:00
A 6 éves Dicsa Noémi egyetlen nagy álma, hogy járhasson
Hangversenyt tartottak a kislány megsegítésére a román kulturális központban

Jótékonysági hangversenyt tartottak március 3-án a Gyulai Román Kulturális Központban a 6 éves Dicsa Noémi megsegítésére. A kislány egy nagyon ritka genetikai betegségben szenved, gerincvelői izomsorvadásban, amelynek gyógykezelése hatalmas anyagi terhet ró a családra. Mostanáig több mint 70 millió forint gyűlt össze adományokból.

a jótékonysági hangversenyen is sokan adakoztak dicsa noémi számára

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Számos közéleti személyiség és névtelenségéhez ragaszkodó polgár is adakozott már a mindössze 6 éves Dicsa Noémi megsegítésére, így a vasárnapi jótékonysági hangversenyig több mint 70 millió forint gyűlt össze. A tétel azonban korántsem fedezi a gyógykezelés költségeit, amely csak az első évben meghaladja a 130 millió forintot.

A kétegyházi kislány egy nagyon ritka genetikai betegségben, 1-es típusú gerinc eredetű izomsorvadásban szenved, és egyetlen álma, hogy lábra tudjon állni. A Nicolae Bălcescu román gimnázium tornatermében megtartott rendezvényen a jelenlévők gyűjtőládákba helyezhették el felajánlásaikat. A nemes célt Kiss Adél gyulai származású képzőművész is támogatta: a Budapesten élő alkotó egy grafikát ajánlott fel, amelynek 15 forint volt a kikiáltási ára. A licit a művész Facebook-oldalán zajlott, és este 6 órakor zárult. Az érdeklődők ezen a felületen tájékozódhatnak az eredményről.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Az esten Borszéki Viktória (zongora), Cozma Krisztofer (basszus harsona), Rácz Zoltán (hegedű), a gyulai Pro Musica vegyeskar és a méhkeréki baptista gyülekezet fúvószenekara lépett fel. A Miruna 2017 Egyesület, a Magyarországi Románok Kulturális Szövetsége és az Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott Gyermekeket Támogató Alapítvány nevében a szervezők köszönetet mondtak a Nicolae Bălcescu iskolának és igazgatójának, Czeglédiné Gurzó Máriának a helyszín biztosításáért, valamint a kislány rokonainak, a Seres családnak, akik azért küzdenek, hogy szinten tartsák a gyermek egészségi állapotát.

Akik segíteni szeretnének, az alapítvány 11733027-28360616 számú bankszámlájára utalhatják át pénzadományukat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)