Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Várhatóan idén is a túlzott alkoholfogyasztás miatt riasztják majd legtöbbször a mentősöket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. december 31. 13:17
Várhatóan idén is a túlzott alkoholfogyasztás miatt riasztják majd legtöbbször a mentősöket
Balesettel kezdődött a gyulai mentősök szilvesztere

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján várhatóan idén is az ittasság és az alkoholfogyasztással összefüggő balesetek adják majd a legtöbb munkát a mentősöknek szilveszterkor és újévkor – mondta el lapunknak Schneider László, a gyulai mentőállomás vezetője.

Közölte: a reggeli órákban balesethez riasztották a fürdővárosi mentősöket. Mint arról lapunk is beszámolt, Gyula és Sarkad között, a Fehér-Körös-hídnál két autó ütközött össze, a helyszínelés és a műszaki mentés miatt egy rövid időre Doboz felé terelték a forgalmat. Az állomásvezető mentőtiszt tájékoztatása szerint a balesetben öten sérültek meg.

Schneider Lászlótól megtudtuk, Gyulán ritkán történnek balesetek pirotechnikai eszközök miatt, részegség, illetve az azzal összefüggő balesetek miatt azonban többször riasztják őket december 31-én este, illetve másnap hajnalban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn éjszaka mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. A szakember ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy ha valaki hosszú ideig fekszik a földön ittasan, pluszfokok esetén is lehűlhet a teste. Ha 35 fok alá csökken a testhőmérséklet, már kihűléses állapotról beszélünk – tette hozzá.

A mentőtiszt azt tanácsolta, ha földön fekvő embert találunk, ne hagyjuk magára. Próbáljuk meg felébreszteni, ha nem sikerül, értesítsük a mentőket – javasolta.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)