A kép a tavalyi ünnepségen készült
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter
– Előételként és levesként a hozzánk érkezők többek között birsalmás-diós libamájpástétomot kóstolhatnak szőlőkocsonyával, mellette lesz lazac, füstölt libamell, pezsgőkrémleves, fácán erőleves és persze klasszikus fogások is. Csak az előételek húsmennyisége 65 kiló. Főételként kenyértésztában sült csülök, vadragu, töltött sertésszűz, gorgonzolás tésztabatyu, szárnyasok és több más fogás készül a vendégeknek. Éjfélkor újra terítünk, és a különlegességek után korhelyleves, lencsefőzelék, sült kolbász, virsli lesz a kínálatban – részletezte a szálloda vezető séfje. Gál Zsolt hozzátette: nyolc malacot is megsütnek az év utolsó napján.
A felsorolt ételkülönlegességekből néhányat mi is könnyedén elkészíthetünk, ha ebben az évben valamilyen rendhagyó étellel várnánk vendégeinket az évbúcsúztatóra.
– Azt gondolom, hogy kínálatunkból a kenyértésztában sült füstölt csülök a legegyszerűbb étel: egy egyszerűen összeállítható kenyértésztába burkolunk főtt csülköt, amit így együtt sütünk meg. Ha szeretnénk egy kicsit érdekesebbé tenni a fogást, akkor a kenyértésztát bármilyen nekünk tetsző fűszerrel vagy fűszerkeverékkel ízesíthetjük és lecsós alappal kínáljuk. A fogasfilébe tekert füstölt lazac is csak a nevében különleges, valójában egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel: a halszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, egymásra helyezzük, feltekerjük és így együtt pároljuk meg alufóliában – mondta el a főszakács, aki felszeletelve, előételként ajánlja a halfalatokat, bármilyen alkalomra.
Az Erkel hotelben ez alkalommal is két helyszínen lesz diszkó: az első emeleten bulizenével és zenekarral várják a látogatókat, a földszinten pedig egy lemezlovas szolgáltatja a talpalávalót. Az est sztárvendége Hajdú Steve lesz aki standup-előadásával szórakoztatja majd a Gyulára látogatókat.

























