Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A koraszülöttmentőknek gyűjtöttek adományokat a szilveszteri gálavacsorán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. január 17. 13:52
A koraszülöttmentőknek gyűjtöttek adományokat a szilveszteri gálavacsorán
Jótékonysági célt szolgált a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont és a Hunguest Hotel Gyula együttműködése

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára gyűjtöttek adományokat a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont és a Hunguest Hotel Gyula együttműködésében szervezett szilveszteri gálavacsorán, a befolyt összeget január 17-én adták át Abdulrahman Abdulrab Mohamed kuratóriumi elnöknek.

Képünkön (balról jobbra): Abdulrahman Abdulrab Mohamed, Fekete-Dombi Ildikó és Boros Zoltán

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Fekete-Dombi Ildikó, a látogatóközpontot is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában tartott eseményen 214 500 forintot és 60 eurót adományoztak a bálozók.

Kifejtette: rendkívül fontosnak tartja, hogy a gazdasági, a civil és az önkormányzati intézményi szektor összefogjon.

Kiemelte: a Hunguest Hotel Gyulával több közös kezdeményezésük is volt már. Példaként említette a szállodában rendezett kisebb Kohán-kiállítást és a koronavírus-járvány alatt szervezett játékukat.

A szilveszteri gálavacsora jegyeit szintén együttműködés keretében értékesítették, a rendezvény annyira népszerű volt, hogy már november végére elfogytak a jegyek – számolt be róla az ügyvezető, aki azt is elmondta: az adománytombolához a gyulai turisztikai szektor másik fontos szereplőjétől, a Gyulai Várfürdőtől is érkezett felajánlás.   

Fekete-Dombi Ildikó arról is beszélt, hogy első alkalommal tartottak szilveszteri bált a Stefánia-szárnyban, amelynek névadója, Wenckheim Józsefné Jankovich Stefánia maga is fontosnak tartotta az elesettek, rászorulók segítését. Megemlítette: a grófné 1839-ben koncertet szervezett, ahol a gyulai kórház megépítésére gyűjtöttek adományokat, az eseményen Erkel Ferenc is fellépett.

Aláhúzta: a névadó szemléletét követi a látogatóközpont; az Egészséges Városért Közalapítvány együttműködésével például újraélesztő készüléket vásároltak a kastélyban rendezett esküvői bálon befolyt összegből, és a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt is rendszeresen segítik.

Boros Zoltán szállodaigazgatója hangsúlyozta: a Hunguest-lánc fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, a helyi civil kezdeményezésekbe való bekapcsolódást.

Kiemelte: a gálaest résztvevői nem gyulaiak voltak, elsősorban belföldi nagyvárosokból, főként Budapestről, valamint Romániából érkeztek, mégis „egyöntetűen fogtak össze” a jó ügyért.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed kifejtette: a koraszülöttmentő-autó működtetése, a lélegez berendezések utánpótlása, az üzemanyag- és a bérköltségek, közel 3 millió forintot tesz ki havonta, ennek biztosítása, mint fogalmazott, nagy kihívást jelent számukra.

Rámutatott: a mentőautó, amely eddig 110 ezer kilométert tett meg, nem csak Békésben teljesít szolgálatott, Csongrád-Csanád és  Bács-Kiskun megyében is segítettek már.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)