KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ
Forrás: Lelkesdietazo.blogspot.com
Fokhagymás-kapros cukkinisajt
Hozzávalók:
- 2 db zsenge, közepes méretű cukkini
- 1 mokkáskanálnyi só
- 1 dl víz
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szárított kaporlevél
- 3 púpozott evőkanál zselatinpor
- 1 evőkanál kacsazsír
- 1 evőkanál friss citromlé
Elkészítés:
A cukkinit megtisztítás után felkockázzuk, majd egy edénybe téve felöntjük vízzel. Egy mokkáskanálnyi sóval puhára pároljuk. A főzővízből pár kanállal félre teszünk, a többit leszűrjük, majd a cukkinit turmixgépben pürésítjük. A megmaradt langyos főzővízben elkeverjük a zselatint, majd a zsírral, a citromlével, az összetört fokhagymával és a kaporral együtt a cukkinipüréhez adjuk. Egy őzgerinc- vagy sütőformát folpakkal kibélelünk, beleöntjük a meleg masszát. Egy éjszakát hűtőbe helyezzük, másnap szépen szeletelhető. Ízlés szerint lila hagymával vagy tört csilipaprikával is készíthető. Előételnek is kiváló.