Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Receptek a szív világnapjára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2018. november 09. 10:36
Receptek a szív világnapjára
Greksza Lászlóné fokhagymás-kapros cukkinisajtja

A szív világnapja alkalmából receptversenyt hirdetett szeptemberben a Gál Ferenc Főiskola gyulai kara, az Egészséges Városért Közalapítvány, a Gyulai Egészségfejlesztési Iroda, a Regionális Wellness Egyesület és a Védő Burok Közhasznú Egyesület. A szervezők olyan recepteket vártak, amelyek a hagyományos alapanyagokat és a magyaros ízeket helyezik előtérbe, ugyanakkor az egészséges táplálkozás irányelveinek is megfelelnek. Új sorozatunkban a díjazott recepteket tesszük közzé. Ezúttal azt mutatjuk meg, hogyan készül Greksza Lászlóné első helyezett fokhagymás-kapros cukkinisajtja.  

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ 

Forrás: Lelkesdietazo.blogspot.com

Fokhagymás-kapros cukkinisajt

Hozzávalók:

  • 2 db zsenge, közepes méretű cukkini
  • 1 mokkáskanálnyi só
  • 1 dl víz
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szárított kaporlevél
  • 3 púpozott evőkanál zselatinpor
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 evőkanál friss citromlé

Elkészítés:

A cukkinit megtisztítás után felkockázzuk, majd egy edénybe téve felöntjük vízzel. Egy mokkáskanálnyi sóval puhára pároljuk. A főzővízből pár kanállal félre teszünk, a többit leszűrjük, majd a cukkinit turmixgépben pürésítjük. A megmaradt langyos főzővízben elkeverjük a zselatint, majd a zsírral, a citromlével, az összetört fokhagymával és a kaporral együtt a cukkinipüréhez adjuk. Egy őzgerinc- vagy sütőformát folpakkal kibélelünk, beleöntjük a meleg masszát. Egy éjszakát hűtőbe helyezzük, másnap szépen szeletelhető. Ízlés szerint lila hagymával vagy tört csilipaprikával is készíthető. Előételnek is kiváló.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)