Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
Salátakészítő versenyt rendeztek november 8-án a Magvető református általános iskolában. A programra az iskolai Egészséghét keretében került sor, a cél az volt, hogy a diákok még jobban megismerjék és megszeressék az egészséges ételeket.
A helyszínen megtudtuk, 13. alkalommal rendezték meg az eseményt, amelyre idén 19 csapat nevezett be. A szabályok szerint gyümölcs- és zöldségsalátákkal indulhattak a megmérettetésen.
Az Egészséghéten idén főként arról volt szó, mit kell tennünk annak érdekében, hogy egészségesek legyünk. A gyerekeknek bemutatókat is tartottak, így a legkisebbek kipróbálhatták a tüsszentésszimulátort és az okostányért. Mindezeken túl a keringési rendszerünkről is tartottak előadást, és az alkoholfogyasztás káros hatásait is sorra vették egy bemutatón.
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
Munka közben néhány alkalmi séfet is szóra bírtunk, akik kérdésünkre elmondták: ez alkalommal egy különleges salátát készítenek, amelynek a receptjét az interneten találták.
– Ebbe a salátába kell medvehagyma, méz és mustár, de egy kevés sajt és sonka is kerül a salátakeverék mellé – árulta el lapunknak a hatodikos Perlaki Barnabás a csapat titkos receptjét.
Idén a zsűritagok Ambrus György Krisztián, Bondár László, Kilyén Imre voltak, akik kérdésünkre elárulták, hogy az ízharmónia mellett a tálalás módját és a szezonalitást is figyelembe veszik az értékelés során.
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba










































































