Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai adhatnak új arculatot a tószínpadnak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. szeptember 20. 16:46
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai adhatnak új arculatot a tószínpadnak
A harmadéves tanulók egy féléves projekt keretében készítenek építészeti koncepciókat a színpadról

Nagy fába vágják a feszéjüket a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem harmadéves építészhallgatói: a diákok szeptember 20-án azzal a céllal érkeztek Gyulára új arculatot adjanak a Gyulai Várszínház tószínpadának. A tanulók egy féléves projekt keretében készítenek majd építészeti koncepciókat a színpadról, a részletekről Kovács Csabát, a MOME Építészeti Intézetének vezetőjét kérdeztük.

a diákoknak meséltek a város történelméről, turisztikájáról és a várszínházról is

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kovács Csaba elmondta, hogy több kötődésük is van Gyula városához: megtudtuk, hogy ő és Béres István főépítész évfolyamtársak voltak, a kollégájának pedig – akivel közösen viszik a félévet – családi kötődése van a fürdővároshoz, ahol nyáron több hetet töltött el. Így merült fel az ötlet, hogy itt keresnek félévi projektet a harmadévesek számára.

Mint mondta, tudják, hogy a Szigeterőd-projekt tervezett építkezései miatt megváltozik a gyulai vár és környezete, őket pedig a tószínpad „problémája” ragadta meg a leginkább, hiszen a vízi színpadnak is új helyet kell keresni, ha megvalósul a monumentális beruházás.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kovács Csaba kiemelte, hogy reméli, a város számára is hasznosak lesznek azok az építészeti koncepciók, amelyeket a diákok készítenek majd a félév során.

A városháza ovális termében tartott megbeszélésen Béres István köszöntötte a Gyulára érkezett tanulókat, majd Erdész Ádám, az MNL Békés Megyei Levéltárának igazgatója, Komoróczki Alíz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője és Szatmári Mihály, a Gyulai Várszínház műszaki vezetője beszéltek a diákoknak a város történelméről, idegenforgalmáról és a teátrum jelentőségéről.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)