Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Autómentes napon bizonyíthatták ügyességüket a gyulai óvodások és iskolások

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. szeptember 20. 15:45
Autómentes napon bizonyíthatták ügyességüket a gyulai óvodások és iskolások
A városi programot a Béke sugárúti óvodában tartották meg

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az Európai Mobilitási Hét keretében autómentes napot tartottak szeptember 20-án Gyula Város Egyesített Óvodájának Béke sugárúti tagintézményében.
 
A városi esemény reggel köszöntővel indult, amelyen Kónya István alpolgármester hangsúlyozta: a városvezetés számára kiemelten fontos a biztonságos közlekedés feltételeinek biztosítása, ezért is törekednek minél több jó állapotú kerékpárút kialakítására. 
 
– A mai program megvalósítására 918 ezer forintot nyert önkormányzatunk. Azért erre az óvodára esett a választásunk, mert ez az egyetlen, amely közlekedési játszóparkkal is rendelkezik. Lényeges, hogy a gyerekek megismerjék a biztonságos közlekedés szabályait, a leggyakoribb forgalmi helyzeteket, valamint a táblákat, ezért fontos minden ilyen szórakoztató tanulással eltöltött nap – emelte ki. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A folytatásban Becseiné Lock Gabriella intézményvezető szólt a megjelentekhez. Elmondta: egy-egy hasonló rendezvény alkalmas a gyermekek egészséges életmódra való nevelésére, a környezetvédelem és fenntarthatóság népszerűsítésére és új ismeretek átadására.
 
Az eseményt Kolysza Zoltán gyulai rendőrkapitány nyitotta meg, aki arról beszélt az óvodásoknak, hogy délelőtt a helyi rendőrök segítségével ismerhetik meg a legfontosabb közlekedési szabályokat. Mint mondta, a rendőrség is úgy gondolja, hogy a büntetésnél sokkal fontosabb a megelőzés. 
 
Ezek után a Béke sugárúti óvodások verses és zenés műsorát nézhették meg a megjelentek, majd a közlekedési játszóparkba vették az irányt a gyerekek. Ott a gyalogos és a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos játékos és ügyességi feladatokat kaptak, és különböző mozgásfejlesztő eszközöket is bemutattak nekik.
 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az apróságok a nap során Schlett Győző különleges kerékpárjait is kipróbálhatták, de kirakózhattak is közlekedési táblák és járművek képeivel. A színes délelőtti forgatagban színezhettek és aszfaltkrétával is rajzolhattak a gyerekek és a felnőttek, emellett versenyfutás is várta a kicsiket, akik levezetésképp akadálypályán bizonyíthatták ügyességüket.
 
Délben közös kerékpározás indult az óvoda körül, amelyet a helyi rendőrök segítettek, majd egy kis szünet után a gyulai iskolások is megérkeztek az intézménybe, akik szintén kipróbálhatták ügyességüket az óvoda pályáján. 
 
Délután a szülőket várták a rendezvényre, nekik újfajta fejlesztő játékeszközöket mutattak be az esemény zárásaként.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)