Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Konyhával és mosodával is bővült az Állatotthon Alapítvány gyulai telephelye

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2018. szeptember 06. 10:30
Konyhával és mosodával is bővült az Állatotthon Alapítvány gyulai telephelye
Az irodakonténereket német felajánlóktól kapta a menhely

Konyhával, mosodai blokkal és irodával bővült az Állatotthon Alapítvány gyulai telephelye szeptember 4-én. Az irodakonténereket a német Animals United szállította Gyulára. A részletekről az adományozókat, valamint Tölgyesi Anikó telephelyvezetőt kérdeztük.

az irodakonténereket németországból szállították gyulára

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Heide Rudolph elmondta, hogy ő és a férje, Hinrich Rieken 2005 óta működő Animals United egyesület képviselői, és már húsz éve segítenek az Állatotthon Alapítványnak és Tölgyesi Anikónak. Adományokat, ajándékokat és pénzt gyűjtenek Németországban, amelyeket ők hoznak el Gyulára.

Tölgyesi Anikó kifejtette, hogy az Állatotthon Alapítvány 1999 óta működik a jelenlegi helyén, azóta építik és szépítik folyamatosan a helyet, nagyrészt a német állatvédők segítségével, ám a legnagyobb segítség az, hogy gazdihoz juttatják a kutyákat. Gyulán és környékén egyre nehezebb gazdát találni az állatoknak, így az otthonban jelenleg is több mint 370 kutya él.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A telephely vezetője elmondta, hogy szeptember 3-án egy konyhai és egy mosodai blokkal bővült az állatotthon. Előbbi kifejezetten fontos, hiszen eltérő módon kell etetni az anyákat, a kölyköket és az olyan kutyákat is, amelyek valamilyen betegséggel – például vese- vagy májproblémával – küzdenek. Az adománynak köszönhetően többé nem kell ételmaradékkal etetni az állatokat, hanem helyben meg tudják főzni számukra a szükséges táplálékot.

Az Állatotthon Alapítvány telephelye egy irodával és egy pihenőhellyel is bővült, utóbbi a Németországból érkező vendégek elszállásolására szolgál majd.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)