Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fontosnak tartja az ügyfélbarát közigazgatást a régi-új kormánymegbízott

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. július 11. 09:47
Fontosnak tartja az ügyfélbarát közigazgatást a régi-új kormánymegbízott
Évet értékelt Takács Árpád

Takács Árpád

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Az ügyfélbarát közigazgatás fontosságát hangsúlyozta július 10-i évértékelő sajtótájékoztatóján Takács Árpád, akit július 1-jei hatállyal ismét a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá neveztek ki.

Elmondta: tavaly hétszáz hatáskör került át a járási hivatalokhoz. Emellett a kormányhivatal létszámát mintegy 300-400 fővel, a főosztályok számát pedig tizenegyről hétre csökkentették.

Emlékeztetett: a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal tavaly agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztályként tagozódott be a kormányhivatal rendszerébe. Kiemelte: Békés megyében eddig 15 ezer ügyfél adott be egységes kérelmet 440 ezer hektárra és mintegy 32 milliárd forint támogatására. Hangsúlyozta: ez mintegy tíz százaléka az országos igényléseknek.

Kitért rá, hogy bevezették az egységes hatósági jogalkalmazást. Ez alapján a tisztviselők a kormányhivatal valamennyi szintjén és területén azonos eljárásrend szerint végzik a munkájukat. Aláhúzta, a hatóság reagálóképességét mind az ellenőrzések, mind az operatív munka területén növelték.  

 

Krizsán Anett

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Arról is beszámolt, hogy a rendkívüli élelmiszerlánc-biztonsági események megoldására haváriatervet, az állatjárványok kezelésére pedig protokollt dolgoztak ki, és bevezették a 24 órás készenléti rendet. Emellett az általános közigazgatási rendre való áttérést is végrehajtották.

Aláhúzta: a kormányhivatal szoros együttműködést alakított ki az önkormányzatokkal, a felsőoktatási intézményekkel, a szakmai kamarákkal, az érdekképviseleti szervekkel, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével.

Takács Árpád arról is beszélt, hogy tavaly a megyei kormányhivatal és a járási hivatalok szervezeti egységeinél több mint 1 millió 200 ezer ügyfél fordult meg, az ügyszám pedig megközelítette a 900 ezret. Hozzátette: 2018 első félévében a tavalyi időszak azonos időszakához képest 10 százalékkal csökkent az ügyfél- és az ügyszám.

A kormánymegbízott rámutatott: Békés megyében folyamatosan csökken az álláskeresők száma. Míg 2011-ben 30 ezer regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván, addig ma mintegy 10 ezret.

 

A kormányablakbuszban két munkaállomáson várják az ügyfeleket

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Elmondta: Békés megyében tavaly tizenegy kiemelt beruházást koordinált a kormányhivatal, ebből hét jelenleg is zajlik. Emellett 1,2 milliárd forint KEHOP-forrásból tizenegy középületet újítottak fel – fűzte hozzá.  

A fejlesztésekről szólva kifejtette: még idén átadják a békéscsabai vasútállomáson a MÁV-kormányablakot, jövő év elején pedig megnyitják a mezőhegyesi kormányablakot, amely integrált agrárigazgatási és hatósági központként is működik majd.

Takács Árpád jelezte: ősszel megkezdődik a Közös érték az egészség elnevezésű, valamennyi Békés megyei települést érintő program, és folytatják a kiemelt beruházások koordinálását.

Hangsúlyozta: kiemelten fontosnak tartják az ügyfélbarát közigazgatást, de a közigazgatásban dolgozóra is figyelmet fordítanak.  

A sajtótájékoztató után üzembe állították a kormányablakbuszt, amely elsősorban a kis településeken élőknek jelent majd segítséget az ügyintézésben. Krizsán Anett, a megyei kormányhivatal igazgatója ismertette: az akadálymentes jármű beszerzése 25 millió forintba került.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)