Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizenegyen  tettek állampolgári esküt a gyulai városháza dísztermében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. július 11. 10:00
Tizenegyen  tettek állampolgári esküt a gyulai városháza dísztermében
Dr. Görgényi Ernő: Ez az esemény számunkra is ünnep

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Tizenegyen tettek állampolgári esküt július 11-én a gyulai városháza dísztermében, ahol a résztvevők barátaik és családtagjaik körében vehették át magyar állampolgárságot igazoló okirataikat. A procedúra a megszokott mederben folyt: miután Magyarország köztársasági elnöke a szükséges okiratokat a hivatal részére megküldte, már csak a fogadalomtételre volt szükség ahhoz, hogy törvényesen is magyar állampolgárokká váljanak a honosítást kérelmezők.

Új honfitársainkat Görgényi Ernő polgármester köszöntötte, aki kiemelte: Gyulán a kezdetektől, 2010 óta minden egyes állampolgári eskütétel ünnepélyes keretek között zajlik. 

– Ez az esemény számunkra is ünnep, amikor érdemes egy pillanatra elgondolkodnunk. Észre kell vennünk, hogy ami első ránézésre csak egy jogi aktus, azért nekünk keményen meg kellett dolgoznunk. Hosszú évtizedek harca vezetett oda, hogy ma itt együtt lehetünk – hangsúlyozta a városvezető.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Nagyon fontos, hogy élve a lehetőséggel, a lelkünkben is bontsuk le a határokat. Azokat a határokat, amik elválasztják a magyart a magyartól. Magyarország ma nem csak érzi, hanem viseli a felelősségét annak, hogy a világ magyarságának összetartozását segítse, hiszen csak egymásra számíthatunk - emelte ki Görgényi Ernő köszöntő gondolataiban.

A honosítási ceremónia és a fogadalomtétel az üdvözlő gondolatok után közös koccintással zárult. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)