Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Maratoni versennyel hangolnak az íjászok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. július 10. 17:00
Maratoni versennyel hangolnak az íjászok
Gyula városa rendezi a Történelmi Íjász Világbajnokságot

Immár harmadik alkalommal rendezi meg különleges versenyét a Kerecsényi László Íjász Egyesület július 14-én. A maratoni íjászverseny résztvevői a közelgő gyulai világbajnokság jegyében lőnek a Thermal Kempingben felállított célokra.

Már a közelgő világbajnokságra hangolnak az íjászok

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Ahogy azt az egyesület tájékoztatójából megtudtuk, a verseny most is két részből áll majd: egy huszonegy célos, történelmi szakágnak megfelelő pályából és egy nyolcvanlövéses kihívásból, amelyen már a világbajnokság lőlapjaira lehet majd célozni.

A vesszősuhogásos rendezvény célja a megfelelő felkészülési lehetőség biztosítása az augusztus 18-án sorra kerülő történelmi íjász szakág világbajnokságára.

A nyár végi viadal azért is nagy esemény Robin Hood követői számára, mert a seregszemle az Országos Bajnoksággal és Nemzeti Bajnoksággal, a Történelmi Íjász Világbajnoksággal, a Táv- és Távcéllövész Világbajnoksággal, az Íjászat Napjával és a Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiváljával egy csokorba kötve kerül megrendezésre.

A Thermal Kemping területén felállított pályákon a történelmi íjak, a vadászíjak és a barebow-íjak viselői csapnak majd össze, akik négy korosztályban hajtanak az értékes díjakért.

A négy korcsoportban zajló megmérettetésről az érdeklődők a programról a wwittw.klie.hu/versenyeink honlapon tájékozódhatnak.

A világesemény lázában égő mezőny 10 órakor indul útjára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)